Hlavní obsah

Hülkenberg dal Lotusu nůž na krk, do konce října chce mít jasno

Praha

Německý závodník Nico Hülkenberg se stal díky povedeným výkonům ve formuli 1 žádaným zbožím, zájem o jezdce stáje Sauber jeví hned několik týmů v čele s Lotusem, který hledá náhradu za Kimiho Räikkönena, jenž po sezóně odejde do Ferrari. Váhavý postoj Lotusu ale přiměl šestadvacetiletého jezdce k smělému činu: dal jednomu z předních týmů F1 ultimátum.

Foto: Mark Baker, ČTK/AP

Pilot stáje Sauber Nico Hulkenberg na okruhu v korejském Jongamu.

Článek

Je jasné, že Lotus je pro Hülkenberga volbou číslo jedna. Není ale žádným tajemstvím, že tým není v ideální finanční kondici a finišuje s hledáním strategického partnera. A německý jezdec po zkušenosti z roku 2010, kdy mu tým Williams oznámil neprodloužení smlouvy až po skončení sezóny, nechce riskovat, že bude vybírat z okleštěné nabídky.

„Chci mít o své budoucnosti jasno, ale ne v listopadu. Musí to být vyřešeno do konce října, pak už bude pozdě. Přišel jsem na jezdecký trh s křížkem po funuse v roce 2010 a letos už to nehodlám riskovat," řekl Hülkenberg na rovinu britskému magazínu Autosport.

Kdyby se další z německých talentů skutečně Lotusu upsal, ocitl by se ve čtvrtém týmu za posledních pět sezón F1. Jako neloajální fluktuant se prý ale necítí. „O to se nestarám. Možná to není úplně ideální, ale určitě lze najít i pozitiva, protože se neustále posouváte dopředu. Samozřejmě, že z hlediska spolupráce s týmem a vývoje to není optimální. Ale přestupy mívají svůj důvod. A o tom to je," dodal Hülkenberg.

O místo v Lotusu se uchází rovněž Felipe Massa, který po sezóně uvolní místo Räikkönenovi ve Ferrari. O Hülkenberga zase evidentně stojí také tým Force India, z něhož po minulé sezóně odešel do Sauberu.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Číny - kvalifikace Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Číny - sprint Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny zítra 09 : 00
20240421T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny
Velká cena Číny
Velká cena Číny