Hlavní obsah

Pilot F1 Massa vymění po sezóně Ferrari za Williams

Grove

Brazilský pilot formule 1 Felipe Massa po sezóně vymění stáj Ferrari za Williams. Poté, co ho v italském týmu připravil o místo bývalý šampión Fin Kimi Räikkönen, podepsal Massa dlouhodobou smlouvu s anglickou stájí. Za volantem williamsu nahradí Venezuelana Pastora Maldonada.

Foto: Caren Firouz, Reuters

Felipe Massa ještě v monopostu ferrari.

Článek

Felipe Massa se loučí s fanoušky Ferrari.

Dvaatřicetiletý Massa je jezdcem Ferrari od roku 2006, během necelých osmi let v jeho barvách vyhrál 11 Velkých cen. V roce 2008 se stal vicemistrem světa, o dva roky dříve skončil v šampionátu celkově třetí. Ve Williamsu vytvoří jezdeckou dvojici s Finem Valtterim Bottasem.

"Když jsem byl malý kluk, snil jsem o tom, že budu závodit za Ferrari, Williams nebo McLaren. Jsem rád, že jsem po létech strávených ve Ferrari podepsal smlouvu s další ikonou formule 1," uvedl v prohlášení zkušený brazilský pilot, jenž se pohybuje ve světě F1 dvanáct let. Za sebou má bezmála dvě stovky odjetých Velkých cen.

Maldonado závodí ve williamsu třetí rok, k získání angažmá mu tehdy pomohl sponzoring venezuelské ropné společnosti PDVSA i podpora nejvyšších představitelů země. O tyto finance nyní Williams přijde. Loni v květnu Maldonado šokoval vítězstvím v Grand Prix Španělska, letos se však dostal jedinkrát do elitní desítky.

Podle Franka Williamse sehrály klíčovou roli Massovy zkušenosti. "Felipe má výjimečný talent a na závodní trati je to skutečný bojovník. Navíc do nové kapitoly naší historie přinese bohaté zkušenosti," řekl šéf týmu na adresu už šestého Brazilce, který za tuto stáj bude jezdit. Před ním to byli Ayrton Senna i jeho synovec Bruno, Nelson Piquet, Rubens Barrichello a António Pizzonia.

Reklama

Související témata: