Hlavní obsah

Kubica považuje návrat do F1 za takřka nemožný

Cardiff

Polský pilot Robert Kubica pořád sní o návratu do světa formule 1, ale po těžké havárii v rallyeovém voze považuje tento sen za takřka nemožný. V únoru 2011 při nehodě v Itálii málem přišel o ruku, přesto se za volant vrátil a při premiérové sezóně ve světovém šampionátu v rallye získal titul v kategorii WRC2.

Foto: Sport.cz

Robert Kubica s vozem Citroën DS3 RRC při Rallye Kanárské ostrovy.

Článek

Návrat do kokpitu F1 však už prakticky vzdal. "Je to můj sen, ale v tuto chvíli takřka nesplnitelný," řekl osmadvacetiletý Kubica před čtvrtečním startem Britské rallye, která rallyeový šampionát uzavře. Bývalý člen týmů F1 Renault a Sauber, jenž absolvoval 76 Velkých cen, si v Británii odbude premiéru s vozem nejvyšší kategorie WRC.

"Soustředím se na rekonvalescenci a rallye mi v tom hodně pomáhá. Za volantem rallyeového vozu vidím velké zlepšení," řekl polský závodník s tím, že jízda na šotolině je hodně náročná. Na jízdu v monopostu F1 ale stále nemá dost síly.

"Byl bych schopný testovat auto formule 1 na jednom dvou okruzích, ale nemělo by smysl jeden den testovat, když nemůžu závodit," uznal Kubica, vítěz kanadské GP z roku 2008. Velkou morální podporou jsou pro něho testy na simulátoru F1 Mercedesu. "To mi pomáhá. Pokaždé, když tam jdu, vidím pokrok v mé rehabilitaci. Je to pozitivní, ale co přinese budoucnost, to zatím nevím," přiznal.

Jasné plány stále nemá ani ohledně příští sezóny. "Pokud zůstanu u rallye, chtěl bych jet celou sezónu. Ale zvládnout všechny závody v roce je docela velká výzva," řekl Kubica, jenž letos testoval i pro mercedes v německém seriálu cestovních vozů DTM. Návrat k závodům na okruhu je prý další varianta.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - sprint dnes 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace dnes 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články