Hlavní obsah

Hülkenberg dojede letošní sezónu F1 v týmu Sauber

Kolín nad Rýnem
Aktualizováno

Německý pilot stáje Sauber Nico Hülkenberg si v této sezóně mistrovství světa formule 1 monopost konkurenčního Lotusu nevyzkouší. Britský tým sice šestadvacetiletému jezdci nabídl, aby ve zbývajících dvou závodech zastoupil dosavadní jedničku týmu Fina Kimiho Räikkönena, který jde na operaci zad, Hülkenberg to ale nakonec odmítl.

Foto: Caren Firouz, Reuters

Finský pilot Kimi Räikkönen.

Článek

"Dostali jsme nabídku, kterou nyní zvažujeme. Rozhodnutí by mělo padnout během příštích dvou dnů," potvrdil agentuře SID Hülkenbergův manažer Werner Heinz. O několik hodin později ale oznámil, že jeho klient dokončí sezónu u Sauberu.

Podle Heinze se nabídka Lotusu vztahovala na nedělní závod v Austinu a závěrečnou Velkou cenu Brazílie v Sao Paulu 24. listopadu.

Räikkönen, jenž od příští sezóny bude jezdcem Ferrari, měl s vedením Lotusu rozepře kvůli dluhům a hrozil, že bude závěr šampionátu bojkotovat. K předchozí Grand Prix v Abú Zabí sice nakonec nastoupil, ale hned v úvodu havaroval. Nyní se rozhodl poslední závody ze zdravotních důvodů vynechat.

Právě Hülkenberg je považován za možného Räikkönenova nástupce v Lotusu. Možnost jeho odchodu ještě v této sezóně Sauber popřel. "Nico pojede poslední dva závody za nás, stejně jako jel předchozích sedmnáct," citoval zástupce švýcarské stáje server speedweek.

Reklama

Související témata: