Hlavní obsah

Trénink formulí v Austinu narušila mlha i chybějící vrtulník

Austin
Aktualizováno

Mistr světa Sebastian Vettel zajel nejrychlejší čas v pátečních trénincích na Velkou cenu USA v Austinu. Německý pilot Red Bullu ovládl odpolední jízdy, dopoledne mu patřilo až 18. místo. Úvodní trénink se ale odehrál v nestandardních podmínkách. Kvůli mlze se začalo se čtyřicetiminutovým zpožděním, po patnácti minutách pak byly jízdy na nějakou dobu přerušeny, protože nebyla na místě záchranářská helikoptéra.

Foto: Adrees Latif, Reuters

Sebastian Vettel zajel nejrychlejší čas v pátečních trénincích na Velkou cenu USA v Austinu.

Článek

Piloti se mohli vrátit na trať až poté, co vrtulník dosedl na heliport. Místo předepsaných devadesáti minut byla první tréninková sekce původně zkrácena na hodinu a nakonec se jelo zhruba jen 45 minut. Nejrychlejší byl za těchto podmínek Španěl Fernando Alonso z Ferrari, Vettel byl o více než dvě sekundy pomalejší.

Odpoledne se ale vše vrátilo ke starým pořádkům a na Vettela nikdo neměl. O 115 tisícin sekundy byl pomalejší jeho australský týmový kolega Mark Webber, třetí Nico Rosberg z Německa v mercedesu už ztratil bezmála půlsekundu.

K nejrychlejším pilotům patřil i náhradník za Kimiho Räikkönena v Lotusu Heiki Kovalainen; finský pilot zajel pátý čas. Alonso se oproti dopoledním jízdám nezlepšil a ve druhé části jej devět jezdců předstihlo.

Těsně před Alonsem skončil Brit Jenson Button, který si v dopoledním tréninku vysloužil trest v podobě ztráty tří míst na startu nedělního závodu. Pilot McLarenu bude pykat za předjíždění při vyvěšených červených vlajkách.

První trénink na Velkou cenu USA formule 1 v Austinu:
1. Alonso (Šp./Ferrari) 1:38,343
2. Button (Brit./McLaren) -0,028
3. Bottas (Fin./Williams) -0,045
4. Gutiérrez (Mex./Sauber) -0,189
5. Rosberg (Něm./Mercedes) -0,314
6. Hamilton (Brit./Mercedes) -0,636.
Druhý trénink:
1. Vettel (Něm./Red Bull) 1:37,305
2. Webber (Austr./Red Bull) -0,115
3. Rosberg -0,480
4. Hamilton -0,653
5. Kovalainen (Fin./Lotus) -0,768
6. Gutiérrez -0,924.

Reklama

Související témata: