Hlavní obsah

Šéf týmu F1 Mercedes Brawn ke konci roku ve stáji skončí

Brackley

Šéf stáje formule 1 Mercedes Ross Brawn na konci roku definitivně uzavře své působení v týmu. Zástupci Mercedesu ve čtvrtek oficiálně potvrdili spekulace médií, že devětapadesátiletý vyhlášený britský stratég v týmu skončí. Formálně mu smlouva vyprší k 31. prosinci.

Foto: Nick Ansell, ČTK/AP

Šéf stáje formule 1 Mercedes Ross Brawn.

Článek

V příští sezóně Brawnovy pravomoci převezme jeho krajan Paddy Lowe, jenž od června zastává funkci technického ředitele. Obchodních záležitostí se ujme sportovní ředitel Mercedesu Toto Wolff.

Nepřemluvil ho ani Lauda

Brawn, jenž je ve formuli 1 považován za technického génia, si odchod nenechal rozmluvit ani šéfem dozorčí rady Mercedesu Nikim Laudou. "Je jasné, že nemůžete udržet někoho, kdo je rozhodnutý odejít," řekl legendární rakouský pilot. S Brawnem se údajně nedokázali shodnout na roli, jakou by měl v budoucnu v Mercedesu plnit.

Brawn má ve formuli 1 na kontě množství triumfů. Pomohl ke všem sedmi titulům německé legendě Michaelu Schumacherovi v týmech Benetton a Ferrari. Pak působil v Hondě a po jejím odchodu z F1 tým převzal a v roce 2009 se ve stáji se svým jménem podílel na vítězství Jensona Buttona v šampionátu.

Po úspěšné sezóně prodal stáj Mercedesu, kde se posléze znovu sešel se Schumacherem, jenž v týmu prožil nevydařený návrat do seriálu.

Chce se věnovat rybaření

Nyní se Brawn údajně chce věnovat své další vášni, kterou je rybaření. O budoucnosti ve formuli 1 se teprve rozhodne. Spekuluje se o jeho námluvách s McLarenem či Hondou.

Reklama

Související témata: