Hlavní obsah

Brawn si vezme po odchodu z Mercedesu volno. Vrátí se opět jako šampión?

Praha

Žádný spěch. Jeden z nejceněnějších lidí ve formuli 1 Ross Brawn zabouchne na konci roku dveře kanceláře v rýmu Mercedes a do další práce se nijak nehrne. Podobně jako v roce 2006, kdy si po odchodu z Ferrari vybral po veleúspěšném období roční volno, poté nastoupil do týmu Honda, převzal jej a v roce 2009 ovládl šampionát.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Ross Brawn na archivním snímku z Velké ceny Německa.

Článek

Brawn již dříve připustil, že za jeho rozhodnutím odejít z Mercedesu stála nová pravidla, která od příštího roku změní tvář formule 1. „Musím si dát na chvíli oraz, podívat se s nadhledem, jak se věci mají. Pár měsíců budu mimo, a někdy v létě se rozhodnu, co dál," prozradil formulový expert britskému Mirroru.

Bývalý technický šéf stájí Benneton a Ferrari, v nichž stál za všemi sedmi tituly mistra světa Michaela Schumachera, hodlá pauzy využít k důslednějšímu sledování svého srdečního klubu - Manchesteru United.

„Během závodních víkendů neustále kontroluji výsledky a teď se těším, že si zajdu i na pár zápasů. Já z Manchesteru pocházím, takže bych měl být spíš přívrženec City, ale když jsem chodil na jihu Anglie do školy, tak tam všichni United nenáviděli, což mě štvalo a začal jsem jim naopak fandit," přiznal vášnivý fanda Rudých ďáblů.

Asi jen těžko si lze představit, že by se devětapadesátiletý Brawn do formule 1 již nevrátil, sám si ale nechává vrátka otevřená. „Myslím, že pokud zůstanu v motorsportu, zůstanu i ve formuli 1. Nechávám to ale otevřené. Uvidíme, jakou budu mít motivaci a jaké budou nabídky. Počkejme do léta," dodal Brawn.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - kvalifikace na sprint dnes 09 : 30
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint