Hlavní obsah

Kameru rodina vydala vyšetřovatelům dobrovolně, řekla Schumacherova manažerka

Grenoble

Zdravotní stav bývalého fenomenálního pilota F1 Michaela Schumachera zůstává po pádu na lyžích kritický. V prvním oficiálním prohlášení od středy to uvedla manažerka sedminásobného mistra světa formule 1 Sabine Kehmová, která také popřela informace o tom, že by rodina bránila vydat vyšetřovatelům kameru z pilotovy přilby.

Za Schumacherem přijela do nemocnice jeho manželka, bratr a otec.Video: Reuters

 
Článek
Fotogalerie

„Michaelův stav se nezměnil, je dál kritický, ale stabilní," prohlásila Kehmová. Další tisková konference podle ní nebude dříve než v pondělí.

Schumacher leží v Grenoblu už sedmý den v umělém spánku, po úrazu podstoupil dvě operace hlavy. V pátek mu přijelo k nemocnici popřát k 45. narozeninám mnoho fanoušků.

Jeho nehodu na sjezdovce v Méribelu vyšetřuje státní zastupitelství. Úřady mají k dispozici kameru, kterou měl Schumacher v době nehody na helmě. Měla by přinést především odpověď na to, zda při jeho pádu na neupraveném kamenitém svahu mezi značenými sjezdovkami hrála roli příliš velká rychlost.

Kehmová: Kameru odevzdali dobrovolně

Podle magazínu Spiegel nabídl vyšetřovatelům záznam Schumacherovy nehody německý turista, který v Méribelu natáčel na mobilní telefon přítelkyni a zachytil i slavného pilota F1. Podle slov pětatřicetiletého muže z Essenu je patrné, že Schumacher jel rychlostí maximálně 20 km/h. Podle dřívějších informací listu Bild se bývalý šampión vydal do neupravené části svahu, aby pomohl dceři svého přítele.

Schumacherova rodina podle Kehmové s vyšetřovateli spolupracuje. „Není pravda, že by kamera byla zabavena proti jejich vůli. Odevzdali ji vyšetřovatelům dobrovolně," dodala Kehmová.

Zároveň upozornila, že jedinými oficiálními informacemi o vývoji Schumacherova zdravotního stavu jsou zprávy ošetřujících lékařů a jezdcova managementu. Reagovala tím na vyjádření bývalého jezdce F1 Philippa Streiffa, kterému údajně jiný lékař z nemocnice v Grenoblu sdělil, že Schumacher je už mimo nebezpečí.

Reklama

Související témata: