Hlavní obsah

Schumacher zůstává v kritickém stavu. Podle německých médií roste naděje, že nehodu přežije

Grenoble

Legenda formule jedna Michael Schumacher nadále bojuje o život. Sedminásobný mistr světa je podle oficiálního prohlášení nemocnice v Grenoblu, kde je bývalý šampión hospitalizován, i osm dní po nehodě při lyžování v kritickém, ale stabilním stavu. Povzbudivější potvrzené zprávy zatím stále nepřicházejí, nicméně německá média už vydávají optimističtější informace. Podle nich je na tom Schumacher zdravotně lépe a měl by vážné zranění hlavy přežít.

Foto: Radu Sigheti, Reuters

Stav Michaela Schumachera zůstává kritický.

Článek

"Kvůli pacientovu soukromí nebudeme zveřejňovat žádné podrobnosti o jeho léčbě. Proto v této chvíli neplánujeme žádnou tiskovou konferenci ani tiskové prohlášení," uvedli ošetřující lékaři a Schumacherovi zástupci ve společném prohlášení. Stejně jako v minulých dnech vyzvali novináře, aby se drželi pouze oficiálních informací od zástupců nemocnice.

Večer napsala agentura SID, že podle jejích informací vykazuje Schumacherův stav známky zlepšení. Nadále je prý v ohrožení života, ale v jeho okolí roste naděje, že nehodu přežije. Podle listu Bild už Schumacher není v bezprostředním ohrožení života. Jeho manažerka Sabine Kehmová tuto zprávu agentuře DPA nepotvrdila. Řekla pouze, že Schumacherův stav se přes víkend celkově stabilizoval, což znamená zlepšení.

Schumacher spadl na lyžích na sjezdovce v Méribelu a udeřil se hlavou o kámen. Život mu zachránila helma, přesto utrpěl vážné zranění hlavy, kvůli kterému podstoupil dvě operace.

Jeho nehodu vyšetřuje státní zastupitelství, které se vyjádří ve středu na tiskové konferenci. Úřady mají k dispozici kameru, kterou měl Schumacher v době nehody na helmě. Měla by přinést především odpověď na to, zda při jeho pádu na neupraveném kamenitém svahu mezi značenými sjezdovkami hrála roli příliš velká rychlost. To Schumacherova manažerka Sabine Kehmová popřela.

Vítěz rekordních 91 Velkých cen, který ukončil kariéru v roce 2012, na nemocničním lůžku strávil v pátek své 45. narozeniny.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - sprint dnes 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace dnes 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články