Hlavní obsah

Záchranáři po třech týdnech objevili pod sněhem zázračný Schumacherův náramek, který pilota ochraňoval

Grenoble/Praha

Zázračný Schumacherův talisman je zachráněn. Francouzská rozhlasová stanice France Blue Isere oznámila, že jedenadvacet dnů po vážné nehodě německého pilota F1 se podařilo horským záchraňářům v Meribel objevit pod sněhem Schumacherův náramek z korálků. Talisman pocházející z Tibetu nosil Schumi na ruce celý život a věřil v jeho zázračnou moc. Náramek ho skutečně ochraňoval, neboť během celé dlouhé kariéry se Michaelovi vážná zranění vyhýbala. Při pádu na sjezdovce ve francouzských Alpách však talisman Shamballa ztratil.

Foto: Profimedia.cz

Michael Schumacher měl tibetský náramek na ruce neustále. Při závodech i při návštěvě Kostariky.

Článek
Fotogalerie

Už po Schumacherově transportu do nemocnice v Grenoblu Michaelova manželka zjistila, že magický náramek zmizel. Marně nechala prohledat sanitku i vrtulník, zbytečně se pátralo v nemocnici. Talisman nebyl k nalezení.

Záchranářům pomohl skener

Až po jedenadvaceti dnech ho členové horské služby objevili hluboko pod sněhem v místě, kde Schumacher vážné zranění utrpěl. Schumacherova manželka Corinna dokonce vypsala odměnu pro toho, kdo náramek Shamballa objeví.

„Členům francouzské horské služby se podařilo Schumacherův náramek objevit mezi svahy Biche a Kamzík, kde k nehodě došlo," informovala lokální rozhlasová stanice France Blue Isere. Její šéfredaktor Lépold Strajnic pravdivost nálezu pro německý Bild potvrdil a dodal, že záchranářům pomohl v pátrání v hlubokém sněhu skener.

Schumi byl pověrčivostí proslulý

Schumacher, jenž leží po nárazu na skálu v nemocnici v Grenoblu v umělém spánku a jeho stav zůstává nadále velmi vážný, byl svou pověrčivostí proslulý. Zmiňovaný náramek nesundal z ruky ani při závodech F1, navíc nosil třeba i náhrdelník se žraločím zubem a další amulety a talismany.

Po nálezu kouzelného náramku teď všichni doufají, že přinese Schumacherovi zase štěstí a bude ho ochraňovat v nejtěžších životních chvílích.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Číny - kvalifikace na sprint Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint zítra 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint