Hlavní obsah

Fanoušci Ferrari dali novému monopostu jméno F14 T

Maranello/Woking

Monopost Ferrari na příští sezónu formule 1 ponese jméno F14 T. Název vybrali fanoušci italského týmu. Písmeno T v názvu odkazuje na turbomotory, které se letos do formule vrací.

Foto: Profimedia.cz

Pilot Ferrari Fernando Alonso

Článek

Ankety se během devíti dnů zúčastnilo přes 1,1 miliónu lidí z 208 zemí. Fanoušci dostali na výběr pět možností a vítězný návrh získal téměř 33 procent hlasů, o 19.104 hlasů víc než název F166 Turbo, jenž skončil druhý.

"Je příjemný pocit, že jméno auta vybrali samotní fanoušci. Úžasné číslo hlasujících dokazuje, jak populární Ferrari vždycky bylo a bude. Zároveň to je pro nás závazek, aby se nám v nové sezoně dařilo," uvedl šéf týmu Stefano Domenicali.

Za slavnou stáj z Maranella budou letos jezdit mistři světa Fernando Alonso ze Španělska a navrátilec Kimi Räikkönen z Finska. Monopost na novou sezónu představí ve Ferrari v sobotu.

Vůz s označením MP4-29 už dnes ukázal McLaren, jenž má za sebou neúspěšnou sezonu, v níž poprvé od roku 1980 nedosáhli jeho jezdci na stupně vítězů. Brit Jenson Button a dánský debutant Kevin Magnussen budou jezdit ve stříbrném monopostu, jehož nejvýraznějším znakem je více zúžený nos než u předchozího modelu.

Na představení se už nepodílel dosavadní šéf týmu Martin Whitmarsh, jehož působení v McLarenu je podle médií po 25 letech u konce. Jeho místo by měl zaujmout Francouz Éric Boullier, který dnes oficiálně skončil v Lotusu. McLaren nicméně ještě odmítl změny ve vedení komentovat.

Reklama

Související témata: