Hlavní obsah

Boullier bude po odchodu z Lotusu pracovat pro McLaren

Jerez

Francouz Éric Boullier bude po odchodu z pozice šéfa týmu formule 1 Lotus pracovat pro McLaren. V konkurenční stáji obsadil čtyřicetiletý inženýr nově vytvořený post závodního ředitele.

Foto: Sport.cz

Nový McLaren MP4-29

Článek

Anglický tým to oznámil v prohlášení, aniž by se vyjádřil k budoucnosti dosavadního šéfa stáje Martina Whitmarshe, který chyběl už při prezentaci vozu na novou sezonu. Podle médií je jeho působení v McLarenu po 25 letech u konce.

McLaren se ještě chystá brzy jmenovat výkonného ředitele, který bude přímým nadřízeným Boulliera a sám se bude zodpovídat novému generálnímu řediteli a bývalému dlouholetému principálovi Ronu Dennisovi. Dennis se v minulém týdnu vrátil do čela McLaren Racing místo Withmarshe.

Restrukturalizace v McLarenu následuje po uplynulé sezoně, v níž tým obsadil páté místo v Poháru konstruktérů bez jediného umístění na stupních vítězů. To byl nejhorší výsledek od roku 1980. S dosavadní týmovou jedničkou Britem Jensonem Buttonem se bude v novém ročníku snažit o nápravu nováček ve formuli 1 Kevin Magnussen z Dánska.

Reklama

Související témata: