Hlavní obsah

Šéf Mercedesu Wolff se přimlouvá za zrušení nového bodování F1

Jerez

Šéf stáje Mercedes Toto Wolff očekává, že vedení formule 1 bude muset přehodnotit nově zavedené dvojnásobné bodování posledního závodu seriálu mistrovství světa. V prosinci představené pravidlo vyvolalo mezi fanoušky velký odpor a kritizují ho i jezdci.

Foto: Marcelo Del Pozo, Reuters

Německý pilot Nico Rosberg s novým mercedesem při testech v Jerezu.

Článek

Představitelé formule 1 si od nového pravidla slibují větší napětí až do konce sezóny poté, co minulý ročník opanoval už tři závody před koncem Sebastian Vettel s Red Bullem. "Byl to správný krok, nebo ne? Devadesát devět procent fanoušků, a ti jsou nejdůležitější, nám řeklo, že to bylo špatné rozhodnutí," řekl Wolff během úvodního testování ve španělském Jerezu.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Německý šampión Vettel, jenž vloni získal pro Red Bull čtvrtý titul za sebou, označil nové bodování za absurdní, majitel stáje Caterham Tony Fernandes o něm mluvil jako o "šarlatánské úpravě" a šéf Ferrari Luca Di Montezemolo ho považuje za umělé.

Přesto se strategické skupině F1 na lednovém zasedání nepodařilo rozhodnutí zvrátit a v roce 2014 bude platit.

"Chápu, proč se vedení a promotér snaží udržet šampionát otevřený až do posledního závodu, ale ve dvou z posledních čtyř ročníků se rozhodovalo v posledním závodě i podle starého bodovacího systému," poznamenal Wolff.

Reklama

Související témata: