Hlavní obsah

Šéfa Red Bullu nechávají problémy při úvodním testování v klidu

Jerez
Aktualizováno

Nevydařené první dva dny testování formule 1 v Jerezu nechávají šéfa mistrovské stáje Red Bull Christiana Hornera v klidu. Po velkých technických změnách, které před novou sezónou vstoupily v platnost, počítal Horner s tím, že bude zapotřebí delší čas na přizpůsobení. Dodavatel motorů Renault má ale s novými agregáty velké problémy.

Foto: Marcelo Del Pozo, Reuters

Šéf Red Bullu Christian Horner (zcela vlevo).

Článek

Úřadující šampión Sebastian Vettel odjel během úvodních dvou dnů kvůli technickým problémům na španělském okruhu jen jedenáct okruhů. Sesterský tým Toro Rosso z boxů zatím vůbec nevyjel a celkem týmy s novými turbomotory Renault absolvovaly v Jerezu jen 38 kol. Monoposty s agregáty Mercedes už oproti tomu odkroužily 248 kol a stáje spoléhající na Ferrari 138 kol.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Renault přiznal, že má problémy se systémem sběru kinetické energie KERS. Pravděpodobnou příčinu potíží už ale inženýři odhalili a na jejím odstranění pracují.

Podle Hornera se týmy při premiérových testech v Jerezu zaměřují hlavně na ověření fungování systémů. Opravdové testování začne až v Bahrajnu, kde je naplánován druhý díl zkušebních jízd od 19. do 22. února.

Novou sezónu vidí Horner jako souboj výrobců motorů, vyhlídky na úspěch jednotlivých týmů budou podle něho jasnější až poté, co se seriál MS vrátí v květnu do Evropy. "Bude to pár závodů trvat, než se všechno vyladí, protože i kvůli omezení množství paliva budou závody ze strategického hlediska hodně jiné," prohlásil s odkazem na nové pravidlo, podle něhož mohou mít monoposty natankováno maximálně 100 kg paliva.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Číny - kvalifikace na sprint Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint zítra 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace zítra 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace