Hlavní obsah

Ferrari bylo jasné dávno, teď Iceman Räikkönen odtajnil svoji letušku

Helsinky

Když změna, tak se vším všudy. Dokonale to platí pro Kimiho Räikkönena. Za který tým bude Fin jezdit v nové sezóně MS formule 1, bylo jasné už v září minulého roku a nijak zvlášť se to netajilo. Jeho soužití s Lotusem bylo neudržitelné.

Foto: Sport.cz

Kimi Räikkönen s přítelkyní Minttu Virtanenovou.

Článek

Nově začal i v osobním životě, i když dlouhé měsíce to pro změnu bylo jen v rovině dohadů zahaleno tajemstvím.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Letuška Minttu Virtanenová bývala loni při závodech šikovně ukryta ve štábu, který se kolem Fina pohyboval. K vidění údajně byla už při loňské letní GP Maďarska. Ale neobjevila se ani zmínka o tom, že by právě ona byla pilotovou přítelkyní.

Ale teď je vše venku. „A už je to vážnější," píše finský list Seiska. Prý již od podzimu. V té době ještě doznívaly ozvěny pilotova odchodu z Lotusu, který frustraci dával najevo i takovými pozoruhodnostmi jako bylo vyvěšení obrázku kopulujících králíků na Twitteru. Čtyřiatřicetiletý jezdec známý přezdívkou Iceman v té době také hrozil bojkotem některých závodů, když mu nebudou uhrazeny údajné dluhy ze strany týmu.

Po listopadové operaci zad už byl podle všeho při rehabilitaci v plné péči svůdné slečny. A je podle všeho zamilován až po uši. Vyrážejí spolu i na lyžařské výlety, z jednoho z nich je snímek, který se objevil na Facebooku.

Räikkönen se zhruba před rokem rozešel s Jenni Dahlmannovou (32), vztah trval dvanáct let, dvě třetiny z toho spolu byli oddáni. S Miss Skandinávie 2001 žil Räikkönen na svém statku ve Švýcarsku. Ale s přibývajícími léty nastával problém. On neustále cestoval s kolotočem formule 1 po celém světě, zatímco Jenni trávila čas hlavně ve stáji s jezdeckým instruktorem.

Co ještě kromě lyží spojuje Räikkönena s letuškou? Finské noviny je coby celebrity zachytily při popíjení v různých klubech v Helsinkách. Jak píše list Seiska šestadvacetiletá Minttu už bydlí v pilotově luxusní vile na ostrově poblíž Helsink. Je to asi vskutku vážné. „Kimi konečně bude mít stabilní zázemí," usoudil Bild s výhledem na novou sezónu, v níž Fin bude v ambiciózním Ferrari parťákem dalšího exmistra světa  Fernanda Alonsa ze Španělska a zkusí zrušit Vettelovu nadvládu.

Reklama

Související témata: