Hlavní obsah

Schumacherův zdravotní stav se komplikuje. Trpí zápalem plic, píší v Německu

Grenoble

Zdravotní stav někdejšího šampióna formule 1 Michaela Schumachera se opět zkomplikoval. Alespoň to tvrdí německý deník Bild, podle něhož bývalý závodník, jenž byl od prosincového pádu na lyžích držen v nemocnici v Grenoblu v umělém spánku, nově trpí také zápalem plic.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Michael Schumacher

Článek

Nejprodávanější německý deník tvrdí, že sedminásobnému mistrovi světa diagnostikovali lékaři zápal plic minulý týden a museli nasadit antibiotika.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

„Je to velmi častá komplikace pár týdnů po vážném zranění, jaké utrpěl právě Schumacher. Ve většině případů se nasazuje léčba antibiotiky a většinou se také vyléčí. Na druhou stranu, mozek dostává méně kyslíku, a to není určitě dobře," cituje francouzský server sports.fr neurochirurga Jeana Luca Truella.

Nicméně Schumacherova manažerka Sabine Kehmová informace médií odmítla potvrdit a jakkoliv komentovat. „Tyhle informace nepocházejí od manažerů ani ošetřujících lékařů. Jako vždy je tedy musím označit za spekulativní. A spekulace komentovat nebudu," cituje manažerku agentura DPA.

Schumacher vjel dva dny před silvestrem do neupraveného terénu mezi dvěma sjezdovkami a při pádu narazil hlavou do kamene. Utrpěl vážné zranění mozku a po dvou operacích byl uveden do umělého spánku, aby jeho tělo lépe zvládalo kritický stav, který se následně podařilo stabilizovat.

Reklama

Související témata: