Hlavní obsah

Schumacherovo probouzení nebylo přerušeno, zvolna pokračuje, tvrdí manažerka

Grenoble

Žádné přerušení procesu, jen to všechno může trvat hodně dlouho! Probouzení Michaela Schumachera z umělého spánku v nemocnici v Grenoblu pokračuje stále pozvolným tempem. Agentuře DPA to potvrdila manažerka sedminásobného mistra světa formule 1 Sabine Kehmová. Reagovala tak na informace magazínu Focus. Ten přišel s informací, že lékaři museli proces předčasně přerušit. Podobná tvrzení pak přinášela další média.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Michael Schumacher

Článek

"Tato fáze může trvat dlouho, což k naší lítosti očividně vede k chybným interpretacím," uvedla Kehmová v prvním oficiálním prohlášení po necelých dvou týdnech. Podle ní pokračuje probouzení legendárního pilota beze změn. Nevyjádřila se k dřívějším informacím deníku Bild, že Schumacherův stav zkomplikoval zápal plic.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Pětačtyřicetiletý německý závodník je v kómatu už osm týdnů poté, co se při pádu na lyžích v neupravené části sjezdovky v Méribelu udeřil do hlavy o kámen. V nemocnici v Grenoble absolvoval dvě operace mozku. Od konce ledna ho lékaři začali probouzet a postupně snižují dávky léků, které udržují Schumachera v umělém spánku.

Reklama