Hlavní obsah

Svůdná Sussie absolvuje s Williamsem v seriálu F1 i volné tréninky

Susie Wolffová absolvuje v této sezóně formule 1 s monopostem Williams dva volné tréninky. Oznámilo to vedení anglické stáje. Zástupci týmu ale zatím neupřesnili, při kterých Velkých cenách se jednatřicetiletá pilotka dostane na trať. Ve víkendovém závodním programu žádná žena za posledních 22 let nenastoupila.

Foto: Sport.cz

Susie Wolffová bude jistě vítaným zpestřením formule 1...

Článek

Jednatřicetiletá manželka sportovního ředitele konkurenčního Mercedesu a bývalého šéfa Williamsu Toto Wolffa bude i dál ve stáji plnit roli testovacího jezdce. Její nasazení ale bude rozšířeno na dva páteční volné tréninky.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

"Rok 2014 slibuje být velice důležitým milníkem v mé kariéře," uvedla v oficiálním prohlášení svůdná pilotka, jež v minulosti závodila sedm let v německém šampionátu cestovních vozů. Vloni s Williamsem absolvovala oficiální testovací jízdy a testy aerodynamiky.

Šance na to, že by se dostala i k závodu, je ale minimální. Williams má jako oficiálního zkušebního a náhradního jezdce jednadvacetiletého Felipe Nasra z Brazílie. Hlavními piloty jsou Brazilec Felipe Massa a Valtteri Bottas z Finska.

Poslední ženou, která nastoupila v některé fázi tréninkového programu před závodem Velké ceny F1, je Giovanna Amatiová. Italka se v barvách Brabhamu v roce 1992 třikrát neúspěšně pokusila projít kvalifikací, naposledy na Grand Prix v Brazílii.

Budoucnost v seriálu F1 má i Simona de Silvestrová, kterou v polovině února angažoval Sauber. Pětadvacetiletá Švýcarka, která čtyři roky závodila v zámořské sérii IndyCar, se letos bude podílet na testování a připravovat se na možný start v příštím roce.

Ve formuli 1 dosud usedlo do soutěžního kokpitu pět žen, pouze Italky Maria Teresa de Filippisová (1958-1959) a Lella Lombardiová se ale kvalifikovaly i do závodů. Lombardiová v roce 1975 obsadila šesté místo v Grand Prix Španělska.

Reklama

Související témata: