Hlavní obsah

Schumacher už prý dýchá sám a vnímá hlasy, manažerka zprávu nepotvrdila

Praha/Řím

Optimistická zpráva, nebo jen další z nepodložených spekulací? Italský sportovní deník Gazzetta dello Sport ve svém pátečním vydání tvrdí, že těžce zraněný legendární pilot formule 1 Michael Schumacher, jehož lékaři v Grenoblu probouzejí z dlouhotrvajícího umělého spánku, začal sám dýchat a naslouchá hlasům svých nejbližších. Manažerka slavného pilota Sabine Kehmová ale reagovala prohlášením, že zpráva není oficiální.

Foto: Profimedia.cz

Michael Schumacher a Jean Todt, ještě před osmi lety v týmu Scuderia Ferrari nerozlučná dvojice.

Článek

Italský deník v pátek uvedl, že Schumacher již nepotřebuje k dýchání podporu přístroje a že poslouchá „přátelské hlasy". Na univerzitní klinice v Grenoblu se prý u lůžka sedminásobného mistra světa střídají s manželkou Corinnou také bývalý šéf stáje Ferrari Jean Todt a proslulý technický guru Ross Brawn, kteří stáli po boku německého pilota při vítězném tažení a jsou mu nablízku i ve chvílích nejtěžších.

Kehmová nicméně hned v pátek ráno reagovala prohlášením, v němž novinky nepotvrdila. „Michael je stále ve fázi probouzení, situace se významně nezměnila. Jakékoliv informace, které nepocházejí od ošetřujících lékařů či rodinných příslušníků Michaela, musí být považovány za neplatné," rozeslala médiím.

Manažerka vítěze 91 Velkých cen se krátce objevila na autosalónu v Ženevě a o Schumacherově stavu prý ve Švýcarsku hovořila i s prezidentem Ferrari Lukou di Montezemolem. Ani jemu prý ale neřekla o mnoho víc. „Je těžké říct, že jsou odvrácena všechna rizika. Je ale jasné, že jeho stav už není tak strašlivý, jako byl zpočátku," řekla podle deníku Montezemolovi.

Schumacher si vážně poranil hlavu při lyžování v Méribelu v Savojských Alpách 29. prosince, po převezení do nemocnice Grenoblu absolvoval dvě operace a kvůli velkému tlaku v dutině lebeční byl uveden do umělého spánku. V řízeném kómatu strávil čtyři týdny, na konci ledna lékaři odstartovali proces probouzení. V průběhu následujících týdnů ale nepřicházely žádné novinky o dalším vývoji stavu formulového šampióna a zkraje března se v médiích začaly rojit spekulace, že jde všechno špatným směrem. Informace italské Gazzetty je tak po dlouhé době první pozitivní zprávou.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - kvalifikace na sprint dnes 09 : 30
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint