Hlavní obsah

Schumacherův stav vykazuje známky mírného zlepšení, potvrdila rodina

Praha

Konečně oficiální zpráva o stavu Michaela Schumachera! Manažerka sedminásobného mistra světa formule 1 Sabine Kehmová ve středu rozeslala vyjádření Schumacherovy rodiny, z nějž je patrné, že probouzení legendárního závodníka z umělého spánku pokračuje a jeho stav vykazuje „malé povzbuzující známky".

Foto: Profimedia.cz

Michael Schumacher se svou ženou Corinnou při lyžování v italských Alpách.

Článek

Lékaři začali probouzet Schumachera z řízeného kómatu na konci ledna a rodinné vyjádření pro média naznačuje, že stále probíhá. Detailní informace o stavu Schumacherova rodina neposkytla, vyjádřila ale přesvědčení, že ikona stáje Ferrari jeví známky toho, že svůj největší boj zvládne. I když půjde o běh na hodně dlouhou trať.

„Jsme přesvědčení, že to Michael zvládne a probudí se. Objevují se malé známky zlepšení, dobře ale víme, že v těchto chvílích musíme být velmi trpěliví. Michael utrpěl vážná zranění a je těžko pochopitelné, že se mu - člověku, který ve své kariéře přestál tak vážné momenty - to stalo při tak banální situaci. Od začátku bylo jasné, že to bude dlouhý a těžký boj. Podstupujeme tuto bitvu spolu s ním i lékaři, jimž plně důvěřujeme," uvádí se v prohlášení.

Solidarita hřeje u srdce

Schumacherova rodina rovněž znovu zopakovala své přání o respektování soukromí ze strany veřejnosti i médií. „Míra solidarity vůči Michaelovi nás velmi hřeje u srdce a celá rodina je za to velice vděčná. Prosíme ale všechny, aby nezapomínali, že Michaelova rodina prochází nelehkou situací. Michael se snažil vždy držet svou rodinu stranou zájmu veřejnosti, aby ochránil její soukromí. My se mu teď snažíme jeho péči oplatit maximální možnou měrou a věříme, že mu to pomáhá. A neztrácíme víru, že svůj boj vyhraje," uvedla Kehmová ve stanovisku.

Schumacher si vážně poranil hlavu při lyžování v Méribelu v Savojských Alpách 29. prosince, po převezení do nemocnice Grenoblu absolvoval dvě operace a kvůli velkému tlaku v dutině lebeční byl uveden do umělého spánku. V řízeném kómatu strávil čtyři týdny, na konci ledna lékaři odstartovali proces probouzení.

Reklama

Související témata: