Hlavní obsah

Držte si klobouky, Vettelova dračice Suzie je zase rychlá a zatím i spolehlivá

Praha

Nepodceňujte tuhle Suzie! Jestliže někdo doufal, že nová sezóna formule 1 bude mnohem zajímavější také vzhledem k technickým problémům v poslední době jasně dominující stáje Red Bull, po trénincích na úvodní Velkou cenu Austrálie silně znejistěl. Rudí býci už se zase hrnou do popředí. „Děláme obrovské pokroky. Nemůžeme pochybovat o tom, že se dostaneme na špičku. Jde jen o to, kdy se tak stane,“ chválí obhájce titulu Sebastian Vettel své nové vozítko pojmenované Suzie.

Foto: David Gray, Reuters

Red Bull řízený Sebastianem Vettelem během druhého tréninku na GP Austrálie.

Článek

Red Bull ukazuje změny ve formuli 1

Zdá se, že jsou zase zpátky. A ve formě. Jako by neskonalé problémy během zimních testů neexistovaly. Red Bull se během tréninků v Melbourne představil v dobrém světle. Vůz fungoval spolehlivě a předvedl solidní rychlost. Ráno to ještě nebylo optimální, ale odpoledne se Vettel jako jediný dostal přes čtyřicet odjetých okruhů. Vettel i druhý pilot Ricciardo navíc skončili mezi šesticí nejrychlejších.

„Sebastian dnes v průběhu jediného dne odjel třetinu počtu okruhů, které zvládl v průběhu celých zimních testů," jásal šéf stáje Christian Horner. „Pro nás všechny je to skutečně povzbuzující."

Obhájce měl velké obavy

Šestadvacetiletý čtyřnásobný mistr světa měl před víkendem na okruhu v Albert Parku velké obavy. Po trénincích se mu ulevilo. Zdá se, že jeho monopost RB10, který pojmenoval ženským jménem Suzie, bude přece jen hodná holka.

„Obrovský rozdíl byl již v tom, že jsme od začátku jezdili," usmíval se Sebastian Vettel . „Kdo by nevěděl, že jsme měli v Jerezu a v Bahrajnu problémy, vůbec by si něco takového neuvědomil. Zlepšili jsme se, protože jsme zase měli nějaký čas na přípravu."

Každým kolem věří autu víc a víc

Přiznal, že cítí obrovskou úlevu. „Každým kolem věřím autu víc a víc. Pokud jde o pořadí v cíli, nedočkal jsem se žádného mimořádného překvapení. Po zimních testech se to dalo očekávat přibližně takto..."

Z umístění v prvních trénincích by Němec ještě nic nevyvozoval. „Pocitově je samozřejmě fajn skončit v první třetině pole a ne až na konci. Ještě více radosti mi přineslo ovládání auta a také rychlost - hlavně když si uvědomujeme, že v průběhu zimní přípravy jsme nevypadali příliš dobře," oddechl si Vettel.

Reklama

Související témata: