Hlavní obsah

OBRAZEM: Formule mravenečník startuje... Rozhodněte, který nosáč je nejošklivější!

Praha

Jaképak formule, vždyť monoposty teď kvůli tupým protáhlým nosům vypadají spíš jako mravenečníci nebo vysavače... Takových nářků se během zimy objevilo při testech královské motoristické třídy víc než dost. Formule 1 startuje revoluční sezónu plnou technických změn a omezení. A vy si můžete v níže uvedené anketě zahlasovat, které auto je v letošním šampionátu nejošklivější. Začíná se nedělním závodem v Austrálii.

Foto: David Gray, Reuters

Ferrari řízené Fernandem Alonsem během druhého tréninku na GP Austrálie.

Článek
Fotogalerie

Nešťastné nosy jsou symbolem nové éry. Podivné čumáky každého diváka u trati i u televize přímo bací do očí.

Vedení formule 1 nastavilo pravidla tak, aby byla špička nosu umístěna co nejníže při vozovce, ale inženýři nařízení opět obešli po svém. Špička nosu je u většiny aut stavěná tak, aby pod podlahu mohlo proudit co největší množství vzduchu. A kráse monopostů to určitě nepomohlo.

Delegát FIA Charlie Whiting to chce změnit a pro příští rok připravuje úpravy pravidel. „Mnoho týmů přišlo s řešením, které není zcela v souladu s tím, co jsme zamýšleli," řekl Whiting pro Autosport.

„OK, není to zcela tak, jak jsme doufali, ale proti minulému roku je to i tak značný pokrok. A pro příští sezónu to upřesníme," avizuje Brit, který se chce postarat o to, aby nosy neměly nepěkně vypadající špičky. A to by neměl být problém přenést do pravidel.

Letos si ale všichni musíme zvyknout na závody nosáčů.

Který monopost se vám líbí nejméně?
Ferrari
12,4 %
Red Bull
5,9 %
Mercedes
2,2 %
Lotus
3,8 %
McLaren
2,8 %
Force India
1,7 %
Sauber
1,2 %
Toro Rosso
13,4 %
Williams
1,3 %
Marussia
2,1 %
Caterham
53,2 %
Celkem hlasovalo 7736 čtenářů.

Reklama

Související témata: