Hlavní obsah

VIDEO: Stíhačka v zrcátku, to bylo nejbláznivější, řekl Ricciardo. Red Bull ale nevládl ani na ranveji

Bláznivé kousky tváří Red Bullu stojí většinou za to a roli kaskadéra si na vlastní kůži vyzkoušel už i nováček ve formulovém týmu Daniel Ricciardo. Australský pilot si před domácí Velkou cenou v Melbourne odskočil na leteckou základnu RAAF a na ranveji změřil síly se stíhačkou F/A-18 Hornet. Jak souboj dopadl?

Formule Red Bull vs. stíhačka F/A-18 HornetVideo: Red Bull

 
Článek

Loňská formule Red Bullu se pyšní maximální rychlostí 380 km/h, proti elegantnímu „sršáňovi" australského vojenského letectva, který je schopen letět až 2000 km/h, byla ale bez šance. Po prvním sešlápnutí plynu se Ricciardo sice ještě dokázal před okřídleného soupeře dostat, stíhačka pilotovaná Michaelem Keightleyem ale záhy získala navrch.

„Asi nejbláznivější bylo, když jsem se podíval do zrcátka a místo formule jsem tam viděl stíhačku," komentoval Ricciardo krátké vedení v tomto minizávodu. „Bylo to docela surrealistické. Cítil jsem tu čistou sílu Hornetu a trochu se bál, aby mě při předjetí neodfouknul. Ta síla formule je v porovnání s Hornetem nic," dodal 24letý Australan.

Souboj se stíhačkou tak Ricciardo nevyhrál a nakonec nejásal ani po nedělním úvodním podniku mistrovství světa F1. Cílem sice projel jako druhý, pět hodin po závodu byl ale diskvalifikován kvůli překročení povoleného průtoku paliva 100 kg/hod. Red Bull nicméně věří, že rozhodnutí jury dokáže zvrátit. Podle vedení stáje totiž sensory měřící průtok paliva negenerují spolehlivá data.

Reklama

Související témata: