Hlavní obsah

FIA bude řešit australské odvolání Red Bullu až v polovině dubna

Mezinárodní automobilová federace (FIA) stanovila termín jednání o odvolání stáje Red Bull proti diskvalifikaci Daniela Ricciarda z Velké ceny Austrálie na 14. dubna. Zda se australský pilot vrátí na původní druhé místo, o nějž přišel kvůli překročení povoleného průtoku paliva, tak bude jasné až po dalších dvou závodech seriálu mistrovství světa.

Foto: David Gray, Reuters

Australan Daniel Ricciardo slavil druhé místo, o které ale posléze přišel.

Článek

Ricciardo minulou neděli v Melbourne při své premiéře v barvách Red Bullu vystoupal na stříbrný stupínek a dokonale tak zastoupil čtyřnásobného mistra světa Sebastiana Vettela, který kvůli technickým potížím odjel z úvodního závodu sezóny pouhá tři kola. Radost domácího miláčka ale trvala jen pět hodin, poté jury závodu vynesla šokující verdikt: Ricciardův vůz v průběhu závodu konstantně překračoval povolenou hranici průtoku paliva stanovenou na 100 kg/hod.

Red Bull se s tím ale nehodlal smířit a v úterý podal odvolání. Vedení stáje je totiž přesvědčeno, že údaje ze senzorů, které průtok měří, nejsou hodnověrné. Ve svém boji je ale mistrovská stáj trochu oslabená, protože ostatní stáje v čele s Ferrari a Mercedesem se postavily za FIA.

Než bude federace odvolání řešit, odjedou účastníci šampionátu závody v Malajsii a Bahrajnu a slyšení proběhne v úvodu týdne před Velkou cenou Číny.

Reklama

Související témata: