Hlavní obsah

FANTASY: Ovládnou mercedesy bahrajnskou poušť?

Již tuto sobotu v 17:00 odstartuje kvalifikace na třetí letošní Velkou cenu, a to v Bahrajnu. Spolu s ní začne třetí kolo fantasy formule 1. Týmy měly pouze týden na to, aby se z Malajsie, kde zvítězil Lewis Hamilton před svým stájovým kolegou Nico Rosbergem, přesunuly do bahrajnské pouště. Budou to opět mercedesy, kdo projede cílem jako první?

Sázíme na stáj Mercedes

Článek

Jelikož sedm dní je příliš málo na to, aby stáje dokázaly zásadním způsobem vylepšit svá vozidla, dá se s velkou pravděpodobností předpokládat, že tým Mercedes nebude mít tuto neděli konkurenci. Stejného názoru jsou i zástupci Red Bullu, kteří dělají vše, co je v jejich silách, aby se jim výkonnostně vyrovnaly.

„Myslím, že jejich výhoda bude v Bahrajnu asi ještě větší než v Malajsii, protože je to okruh, kterému dominuje výkon," prohlásil šéf Red Bullu Christian Horner.

Niko Rosberg i Lewis Hamilton jsou zárukou vysokého bodového zisku, a proto nemohou chybět v našem fantasy týmu. Britský pilot vyhrál obě dosavadní kvalifikace a vybojoval si tak Pole position. Pokud by z úvodní Velké ceny Austrálie nemusel odstoupit kvůli problémům s motorem, měl by na svém kontě dvě vítězství. Volba jedničky je tedy jasná – Lewis Hamilton. Navíc sázíme na celou stáj Mercedes, která by měla být zárukou bodů.

Hülkenberg je přesvědčený, že i Force India bude nadále silná

Příjemným překvapením letošní sezóny jsou výkony Nico Hülkenberga, který hají barvy stáje Force India. Německý pilot jezdil v Austrálii těsně pod stupni vítězů, avšak nakonec byl sedmý. V Malajsii dojel na pátém místě. Při troše potřebného štěstí se od „Hulka" dá v Bahrajnu očekávat podobný výsledek.

„Myslím, že můžeme zůstat silní. Teď jsme na tom, jak jsme chtěli. Na začátku sezóny jsme si dali za cíl být mezi pěti nejsilnějšími týmy, a tam podle mě jsme," prohlásil po závodě v Malajsii Hülkenberg.

Magnussen, Bottas a Kvjat je trio pilotů, které uzavírá náš tým. Pilot Mercedesu jezdí od začátku sezóny ve výborné formě, i když v Malajsii zaujal především svou srážkou s Kimi Räikkönenem. Bottas a celý Williams sice nepotvrdili velké očekávání, které rozpoutali během závodu v Austrálii, ale přesto mají naši důvěru.

Závod v bahrajnském Sákhíru je vypsán na 56 kol a měří 5 412 m. Pojede se pod umělým osvětlením. Trať se nachází v poušti a je opět otázka, jak výkony jezdců ovlivní písek, který však pořadatelé dokáží velmi dobře odklidit.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - sprint dnes 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace dnes 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články