Hlavní obsah

Beznaděj střídá nadšení. Schumacher už reaguje na hlasy, hlásí jeho přítel Alesi

Grenoble

Připravte se na nejhorší, tvrdil ještě nedávno nejeden lékař. Vždyť Michael Schumacher leží již déle než čtvrt roku v nemocnici v Grenoblu a zlověstné mlčení o jeho zdravotním stavu nedávalo moc nadějí, že by se měl z umělého spánku brzy probudit. Zprávy z posledních dnů jsou konečně nadějné. Sedminásobný mistr světa formule 1 začal reagovat na hlasy a začíná navazovat oční kontakt!

Foto: Victor Caivano, ČTK/AP

Michael Schumacher v kokpitu mercedesu.

Článek

Dohady a spekulace střídají konkrétnější informace. A jsou nadějné. Jako zprávy od Jeana Alesiho, bývalého francouzského pilota formule 1, který je rodinným přátelem a Schumiho v nemocnici od jeho nehody na lyžích často navštěvuje.

„Nejdříve reagoval jen na různé bolestivé procedury, jako když do něj píchali špendlíkem. To ještě mohla být jen obyčejná reakce jeho těla. Při mé poslední návštěvě jsem si ale uvědomil, že je něco jinak. Že se to zlepšilo. S celou rodinou jsme cítili nadšení, jak se věci vyvíjejí," vylíčil Alesi médiím.

Německý Bild píše, že Schumacher reaguje na hlasy, italský deník Gazzeto dello Sport zase uvádí, že šampión už sám hýbe očima.

Alesi jejich zprávy nepřímo potvrzuje.

Cesta zpátky do života je ještě dlouhá

„Michaelova rodina teď působí o něco uvolněněji. Je to úžasné, přestože cesta zpět do života je stále velice dlouhá," řekl Francouz.

„Michael dělá na své cestě pokroky. Vykazuje známky probouzení a vědomí," uvedla již v pátek Schumacherova manažerka Sabine Kehmová v prohlášení. Další podrobnosti o jeho zdravotním stavu ovšem odmítla sdělit, s ohledem na soukromí bývalého závodníka i celé rodiny.

Optimistický je nicméně také Schumacherův kolega Felipe Massa. „Neumím ani popsat, jak velkou z toho mám radost. Modlil jsem se za Michaela každý den a modlitby byly konečně vyslyšeny," nechal se brazilský jezdec slyšet během víkendu v Bahrajnu.

Reklama