Hlavní obsah

FANTASY: Piloti Mercedesu podražili, přesto je v týmu na Velkou cenu Číny musíte mít

„Tohle byl jeden z nejlepších závodů, který jsem kdy viděl,“ okomentoval legendární Niki Lauda Velkou cenu Bahrajnu, kterou před necelými čtrnácti dny vyhrál Lewis Hamilton před svým stájovým kolegou Nico Rosbergem. Mercedesy zatím jednoznačně vyčnívají nad celým startovním polem. Po třech odjetých závodech přišel čas na upravení cen všech pilotů a stájí.

Doporučený tým na Velkou cenu Číny.

Článek

Proto jsme se uchýlili k logickému kroku a zdražili jsme jak oba piloty, tak celou stáj Mercedes. Oproti tomu jsme snížili cenu Sebastianu Vettelovi, který zatím zůstává pozadu za svou dominantní formou minulých let. Hodnota čtyřnásobného mistra světa klesla z 30 milionů na 22. Na ceně ztratili i Kimi Raikkonen nebo Alonso.

Hamilton a Rosberg jsou základními kameny týmu

Lewis Hamilton má v letošní sezóně na svém kontě dvě vítězství a zisk dvou pole position. Jeho německý spolujezdec Nico Rosberg, se kterým Brit soupeřil v bahrajnské poušti kolo na kolo o nejvyšší stupeň vítězů, vyhrál Velkou cenu Austrálie, získal pole position pro Velkou cenu Bahrajnu a dvakrát dojel druhý. V Austrálii a v Bahrajnu zajel nejrychlejší kolo, které je ve fantasy ohodnoceno za +10 bodů. Stříbrné šípy zatím doslova ulétávají před ostatními formulemi a přestože jejich celková cena činí o 2 milióny více, než je polovina celkového rozpočtu ve fantasy, tak jejich zařazení do týmu je jistotou velkého bodového zisku.

Zbytek týmu tvoři Force India doplněná o Botase a Kvyata

Nejlepším týmem za Mercedesem je momentálně stáj Force India. Na záda se jí dívají i takoví velikáni, jako je mistrovský Red Bull, italské Ferrari či britské týmy McLaren a Williams. Nico Hülkenbergovi se sice kvalifikace na Bahrajn nepodařila a do závodu startoval až z jedenáctého místa, avšak díky skvělé jízdě bojoval po většinu závodu spolu s Williamsi, Red Bully a stájovým kolegou Sergiem Perézem o stupně vítězů. Nakonec dojel na pátém místě za fantasticky jedoucím Danielem Ricciardem. Mexický pilot Sergio Peréz projel cílovou rovinkou na třetím místě. Force India má na Čínu údajně připravenu řadu vylepšení, která by jí údajně měla získat až půl sekundy na kolo.

Zapojte se do hry a vytvořte si tým.

Reklama