Hlavní obsah

Vettel chválí kolegu Ricciarda, mladý Australan dává šampiónovi na frak

Šanghaj

Šampión formule 1 zatím interní souboj v Red Bullu s učedníkem prohrává. Mladý Australan Daniel Ricciardo porazil svého týmového kolegu Sebastiana Vettela i v kvalifikaci pro Velkou cenu Číny, což jedničku Červených býků donutilo zamyslet se nad svými výkony. Čtyřnásobný mistr světa zaostal v sobotu za svým kolegou o půl sekundy.

Foto: Alexander F. Yuan, ČTK/AP

Detail Daniela Ricciarda ze stáje Red Bull.

Článek

Sebastian Vettel pro Autosport přiznal, že se musí zlepšit, v opačném případě interní týmový souboj určitě nevyhraje. „V nové sezóně je to velmi, ale skutečně velmi odlišné. Monoposty jsou jiné, s minulým ročníkem to nemůžeme vůbec srovnávat," líčí německý pilot.

Vettel to měl loni po boku Marka Webbera na první pohled až příliš jednoduché, ale dosavadní průběh aktuálního ročníku naznačuje, že šampiónovi posledních čtyř sezón roste v podobně Daniela Ricciarda zdatný soupeř.

„Daniel odvádí velmi dobrou práci. Nejde jen o jeden dobrý víkend, on měl všechny velké ceny konzistentní. Dokáže vytáhnout ze svého monopostu maximum, přičemž já bojuji nejen s jezdci na trati, ale i s vlastním autem," uznává obhájce mistrovského titulu.

Němec zpytuje svědomí

„Máme ostatně stejné auto, takže pokud mě porazí, dokáže to férovým způsobem. Stejně i já vím, že musím jezdit lépe," zpytuje Vettel svědomí.

Deštivá kvalifikace Red Bullu vyšla, rychlejší byl jen vítězný Lewis Hamilton s mercedesem. Vettel tak ujišťuje, že ve stáji udělají vše pro to, aby se v neděli opět vrátili na pódium. Klíčovou roli zřejmě sehraje počasí. „Předpověď říká, že během závodu budeme mít pěkné počasí, ale nemůžeme se na to spoléhat. Nejlepší bude podívat se ven oknem zítra odpoledne a uvidíme, co nám osud přinesl," říká Němec.

Reklama

Související témata: