Hlavní obsah

Vážně zraněný Schumacher čelí žalobě. Motorkář chce zaplatit zlomeninu a hodinky

Těžko pochopitelný případ. Zatímco celý svět drží palce, aby se legendární pilot formule 1 Michael Schumacher vylízal z těžkého zranění hlavy po pádu na lyžích, nejmenovaný španělský motorkář si podle britského Daily Mailu dělá zálusk na odškodné, které po sedminásobném mistru světa požaduje za způsobení nehody loni v listopadu.

Foto: Victor Caivano, ČTK/AP

Michael Schumacher v kokpitu mercedesu.

Článek

K nehodě mělo dojít 17. listopadu na kruhovém objezdu na předměstí Sevilly. Schumacher prý nedodržel přednost v jízdě a s vypůjčeným vozem trefil motocykl projíždějící po objezdu. Jezdec při kolizi utrpěl zlomeninu zápěstí a v rámci odškodného chce rovněž uhradit rozbité hodinky, poškozené oblečení a polámaný motocykl.

Motorkář žaluje rovněž půjčovnu vozů, z které měl Schumacher vůz Audi A4, a jejího pojistitele.

Podle policejního protokolu Schumacher na kruhovém objezdu skutečně nedal přednost v jízdě, současně ale vyšetřovatelé upozornili na špatné osvětlení na příjezdu k objezdu.

Šest týdnů po události u Sevilly - dva dny před loňským Silvestrem - Schumacher utrpěl život ohrožující zranění hlavy při lyžování v Savojských Alpách. Kvůli vážnému poranění lebky a mozku byla ikona stáje Ferrari dvakrát operována a čtyři týdny po úrazu strávila v umělém spánku. Na konci ledna lékaři v Grenoblu zahájili snižováním dávek sedativ proces probouzení, jehož výsledek je zatím nejistý. Podle posledních zpráv německá legenda ale občas nabývá vědomí a dokonce reaguje na hlasy.

Reklama

Související témata: