Hlavní obsah

Alonso vstal z mrtvých, ve „Formuli Mercedes“ zázračně stanul na pódiu

Praha

Nadvláda jedné stáje, která z nové sezóny dělá „Formuli Mercedes“. Problémy obhájce titulu Sebastiana Vettela. A ve většině případů také návrat Fernanda Alonsa na stupně vítězů, takové jsou ohlasy světových médií na víkendovou Velkou cenu Číny. „Procházka v parku - nic víc to pro Lewise Hamiltona, který v Šanghaji zkompletoval svůj vítězný hattrick, nebylo,“ píše anglický list The Times.

Foto: Carlos Barria, Reuters

Pilot stáje Ferrari Fernando Alonso byl v Číně nejlepší ze "zbytku světa"...

Článek

Britským médiím se pochopitelně nové poměry ve formuli 1 zamlouvají.

„Hamilton získal třetí vítězství v řadě a píše historii. Svůj Mercedes vedl z pole position až do cíle zcela bezchybně. Během víkendu mu všechno vyšlo," poukazuje Daily Mail.

„Lewis našel své šťastné místo. Pokud bude celý rok pokračovat v takové formě, tak zbytek startovního pole se ho bude jen těžko držet. Mercedes opět ukázal dominanci, z níž se v roce 2014 stává normál," dodává The Telegraph.

S novým šéfem přišel ve Ferrari obrat

Ve Španělsku a v Itálii zase rezonuje především třetí místo Fernanda Alonsa. Tím spíše, že mu předcházela změna ve vedení stáje Ferrari.

„Po nasazení nového šéfa Marca Mattiacciho místo odcházejícího Stefana Domenicaliho přišel ve Ferrari obrat. Alonsovo třetí místo bylo pro Ferrari po bahrajnském zklamáni mimořádně důležitým výsledkem," poznamenává Tuttosport.

„První pódium pro Alonsa. Ricciardo zastínil mistra Vettela. Alonso na pódiu ‚Formule Mercedes'. Mercedes nadále nemá žádných soupeřů," píše španělský Sport. „Tři hvězdy na pódiu. Třetí vítězství Hamiltona v řadě. Hamilton létá a Alonso byl třetí. Po prvním pódiu sezóny je v mistrovství již třetí," zdůrazňuje Marca. „Byla to neděle Alonsova zmrtvýchvstání. Jeho jediní rivalové byly vítr a hrozící déšť," přizvukuje AS.

Kýžený výsledek přišel zcela nečekaně

Italové jsou vděční za velikonoční překvapení pro Ferrari. „Je to dlouhodobě kýžený výsledek, který však přišel zcela nečekaně. Za třetí místo lze děkovat výjimečnému pilotovi, jakým je Alonso. Je to ale i zásluha Ferrari, které Fernandovi dodalo kompletně změněné auto. Bezchybná strategie se postarala o zbytek a tyto tři elementy umožnily zázrak," básní Gazzetta dello Sport.

„Po debutu nového sportovního ředitele Marca Mattiacciho slaví Ferrari zvrat," dodává Corriere dello Sport.

Reklama

Související témata: