Hlavní obsah

FANTASY: F1 se přesouvá do Evropy. Bude pokračovat vláda Mercedesu?

Po úvodních čtyřech závodech se kolotoč formule 1 přesouvá do Evropy. Bude dvojice pilotů stáje Mercedes pokračovat i na okruhu v Barceloně ve stejně suverénní jiízdě?

Kapitánem našeho týmu Hamilton!

Článek

Přestože většina týmů má pro první závod na starém kontinentu připravenu řadu vylepšení, dá se předpokládat, že pokus vyrovnat se ve Španělsku Hamiltonovi s Rosbergerem zůstane pouze zbožným přáním.

Nico Rosberg sice vede o čtyři body celý šampionát před svým stájovým kolegou, avšak je to právě Hamilton, kdo si na své konto připsal vítězství v posledních třech závodech v řadě. Britský jezdec je ve skvělé formě, proto je jedničkou našeho fantasy týmu pro Velkou cenu Španělska.

Massu připravila o body v Číně chyba mechaniků

Williams se před Barcelonou nachází na šestém místě, což je pro tento tým po velmi slibných předsezónních testech zklamáním. Felipe Massa je v letošní sezóně jedním z největších smolařů královny motosportu. Úvodní závod v Austrálii nedojel, jelikož v první zatáčce do něj narazil Kobajaši, kterému selhaly brzdy. V následujících dvou cenách dojel sedmý a naposledy v Číně skončil kvůli hrubé chybě mechaniků až patnáctý. Brazilský pilot před sedmi lety v Barceloně triumfoval, uvidíme, jestli se i tento víkend popere o místo na stupních vítězů.

Reklama

Související témata: