Hlavní obsah

Král Vettel byl v Barceloně nadšený i z brambory

Barcelona

Čtyřikrát v řadě byl mistrem světa. Ale v letošní sezóně šampión formule 1 Sebastian Vettel paběrkuje. V monopostu Red Bull byl nejlépe třetí v druhém závodě sezóny v Malajsii. Následně dvakrát prohrál s týmovým kolegou Ricciardem, což platilo i v neděli v Barceloně. Nicméně po „bramborové“ čtvrté příčce při startu z patnácté pozice byl německý pilot blahem bez sebe.

Foto: Albert Gea, Reuters

Sebastian Vettel ze stáje Red Bull během Velké ceny Španělska.

Článek

„Určitě šlo o větší zábavu než v závodě v Číně, kde mě všichni prostě předjížděli a já nemohl nic dělat. Z auta jsem vyždímal maximum. Nemohl jsem skončit lépe," přemítal Vettel v cíli.

Víkend ve Španělsku se přitom pro 26letého borce vyvíjel zle. Nejprve měl problémy s elektronikou, poté byl v kvalifikaci desátý, ale o pět pozic přišel kvůli výměně převodovky.

Mohl využít rychlost

„Dokud jsem jel mezi všemi ostatními ve vláčku, auto klouzalo. Ale jakmile jsem měl prostor před sebou čistý, mohl jsem využít rychlost," přičítal Vettel klíč k úspěchu strategii s třemi zastávkami v boxech. „Po poslední výměně pneumatik jsem předjel Räikkönena a Bottase. Byl jsem velmi spokojený."

Ač má Vettel po pěti závodech na kontě jediné stupně vítězů a průběžně je pátý, spřádá plány k útoku na první místo. „Mercedes má skvělý motor, dva skvělé řidiče, ale my jsme Red Bull. A bylo by smutné, pokud bychom do závodu nastupovali s cílem skončit třetí," naznačil Vettel, že se nehodlá spokojit se současným stavem.

Reklama

Související témata: