Hlavní obsah

Konec spekulací o zájmu Mercedesu o Alonsa, Rosberg prodloužil smlouvu

Praha/Monte Carlo

Stáj Mercedes, která po letošní významné změně v pravidlech vládne formuli 1, si pojistila i do další sezóny služby stávající jezdecké dvojice. Lewis Hamilton má jistotu kontraktu až do roku 2015 a před Velkou cenou Monaka prodloužil smlouvu o dva roky také Nico Rosberg. Mercedes tak utnul sílící spekulace o zájmu na příchodu Fernanda Alonsa z Ferrari.

Foto: Juan Medina, Reuters

Nico Rosberg (vlevo) kropí šampaňským Lewise Hamiltona po triumfu ve Velké ceně Španělska.

Článek

Rosbergův stávající kontrakt platil do konce letošní sezóny. Mluvčí Mercedesu ale v Monte Carlu řekl serveru BBC, že tým má s oběma jezdci „dlouhodobé svazky", což naznačuje prodloužení Rosbergovy o dva roky.

Tato informace přitom přišla jen pár dnů poté, co šéf automobilky Mercedes-Benz Dieter Zetsche pěl chválu na Fernanda Alonsa a označil španělského jezdce za „zřejmě nejlepšího pilota ve formuli 1". Tento výrok jen posílil spekulace o zájmu Mercedesu o dvojnásobného mistra světa, které se vynořily během Velké ceny Španělska.

Mercedes ale celou záležitost korigoval tím, že výrok byl vytržený z kontextu. Zetsche měl dodat, že Mercedes disponuje nejlepší jezdeckou dvojicí v seriálu, což prý média nezveřejnila.

Reklama

Související témata: