Hlavní obsah

Rivalové z Mercedesu zakopali válečnou sekeru, ujistil Hamilton v Kanadě

Montreal

Oč méně jim konkurence stačí, o to více si jdou vzájemně po krku. Až je vlastní stáj musela varovat... Piloti Mercedesu si v letošní sezóně formule 1 pohrávají se soupeři a jedou vlastní závod o mistrovský titul. Bitva Lewise Hamiltona s Nikem Rosbergem se řádně přiostřila, zazněly i jejich výroky, že budou fandit ostatním jezdcům, aby stájového kolegu obrali o co nejvíc bodů.

Foto: Paul Chiasson, ČTK/AP

Piloti Mercedesu při autogramiádě v Montrealu - zleva Nico Rosberg a Lewis Hamilton.

Článek

První Rosberg 122 bodů, druhý Hamilton 118, třetí Alonso z Ferrari 61... Průběžné pořadí po šesti závodech ukazuje, že ani Red Bull nečněl v minulé sezóně nad ostatními týmy tolik jako Mercedes letos. Proto se řevnivost pilotů bezkonkurenční stáje stala ústředním tématem šampionátu.

„Musím říci, že celá rivalita s Nikem byla pořádně nafouklá. Minulý týden jsem napsal, že jsme kamarádi, a tak to je. Tak to vždy i bylo," ujišťuje Lewis Hamilton ve svém aktuálním sloupku pro internetovou stránku BBC Sport.

Přitom po minulém závodu v Monte Carlu, kde dojel druhý za Rosbergem, byl pořádně vytočený. Stěžoval si na zvolenou strategii, a kdo ví co ještě.

Zavolal Nicovi, aby se udobřili

„Prvotní emoce začnou ustupovat a racionalita se vrací. Uvědomil jsem si, že to nebyl konec světa, jak jsem si původně myslel. Vždyť se mohu těšit na Kanadu i na zbytek sezóny!" sype si teď Hamilton popel na hlavu.

Od posledního závodu prý prožil nejpozitivnější týden. „Poohlédl jsem se a studoval, co se tam stalo. Následně jsem vyvinul iniciativu, zavolal jsem Nikovi a zakopali jsme to. Pojďme na další závod," popisuje Hamilton situaci v týmu.

Mistr světa z roku 2008 a vítěz čtyř letošních závodů teď cítí, že všechno kolem něj je nastaveno správně: „Doposud jsme vyhráli všechny akce a máme pět dvojitých vítězství, což je neuvěřitelné. Dobře to ukazuje kalibr lidí, které máme v Brackley a současně i v mém manažerském týmu."

V Kanadě je jako doma

Tento víkend je na programu Velká cena Kanady. A v zamilovaném Montrealu se Hamilton cítí jako doma.

„Jsem velmi rád, že jsme v Kanadě. Tento víkend jsem měl vždycky rád. Získal jsem zde své první vítězství v F1 a obecně rád jezdím do těchto končin světa. Oblíbil jsem si tu téměř vše. Navíc mám v Kanadě obrovskou podporu," vyznává se Lewis.

Také samotný okruh v Montrealu mu nadmíru vyhovuje. „Je tu hodně tvrdého brzdění, což je moje síla. Doufám, že zažiju další dobrý víkend," těší se Hamilton.

Reklama

Související témata: