Hlavní obsah

Red Bull už má problémů po krk: V Renaultu se musí něco změnit!

Praha

Beznaděj a pocit zmaru naplnil při víkendové Velké ceně Rakouska vozů formule 1 garáž stáje Red Bull. Sebastiana Vettela pronásledovaly na domácí půdě mistrovské stáje problémy s autem a závod pro německého šampióna skončil prakticky už ve druhém kole. Nespokojenost v Red Bullu se nyní přelévá na Renault, který stáji dodává motory.

Foto: Heinz-peter Bader, Reuters

Vůz Sebastiana Vettela ze stáje Red Bull opouští dění VC Rakouska.

Článek

„Je frustrující, do jaké situace jsme se dostali," ulevil si šéf Red Bullu Christian Horner. Nešlo přitom jen o nespolehlivost a absenci výkonu u Vettelova vozu. Optimální závod neodjel ani Daniel Ricciardo, který se po premiérovém triumfu v Kanadě musel spokojit s osmým místem. „Dosáhli jsme společně s Renaultem obrovských úspěchů. V současnosti jsme ale uvízli na mrtvém bodě," poznamenal Horner.

Vedení týmu tak hlasitě volá po změnách na straně Renaultu. „Spolehlivost je nepřijatelná, výkon je nepřijatelný. V Renaultu se musí něco změnit, takhle to dál nejde. Situace není dobrá pro Renault, ani pro Red Bull," lamentoval Horner. „Je nám jasné, že se Red Bull chtěl předvést při návratu formule 1 do Rakouska v co nejlepším světle. A plně rozumíme tomu, že s výkonem nemohl být nikdo v týmu spokojený," líčil omluvně Rob White, šéf sekce F1 v Renaultu.

White sice neměl kompletní informace a data z nepovedeného závodu, přesto ale věřil, že už za dva týdny v Silverstonu bude hodnocení Hornera pozitivnější. „Myslím, že jsme určité zlepšení ukázali už v předešlých závodech. A touto cestou se budeme ubírat i nadále. Víme dobře, co od nás Red Bull čeká," dodal White.

Reklama

Související témata: