Hlavní obsah

FANTASY: Zvýší Rosberg v Británii náskok na Hamiltona?

Londýn/Praha

Po Rakousku se formule 1 stěhuje přes kanál La Manche do Velké Británie, kde se na okruhu Silverstone pojede letošní devátý závod šampionátu královny motorsportu.

Kapitánem týmu tentokrát Rosberg.

Článek

Nico Rosberg vyhrál před čtrnácti dny Velkou cenu Rakouska před Lewis Hamiltonen. V boji o titul mistra světa vede před svým britským stájovým kolegou o 29 bodů. V Británii, kde před rokem slavil triumf, se bude snažit svůj náskok navýšit.

„Minulý závodní víkend v Rakousku pro nás nebyl celkově moc jednoduchý, takže jsem byl nadšen, že jsem zvítězil a ještě více z týmu, jelikož se obě naše auta umístila vpředu," prohlásil Rosberg. "Osobně miluji Silverstone, jelikož jsou zde skvělí fanoušci. Chci pro ně předvést další skvělou show a dosáhnout nejlepšího výsledku."

Naváže Williams na skvělý výsledek z Rakouska?

V dobrém budou na letošní cenu Rakouska vzpomínat oba jezdci Williamsu. Felipe Massa vyhrál kvalifikaci před Valtterim Bottasem. V závodě sice ani jeden z williamsů nedokázal odolat náporu fenomenálních stříbrných šípů, avšak Bottas dojel do cíle na třetím místě před Massou a poprvé ve své kariéře v F1 zažil, jaké to je stát na stupních vítězů.

Williams získal za Rakousko 27 bodů a zařadil se na páté místo v poháru konstruktérů před McLaren a pouze dva body za čtvrtou Force India. „Opravdu se těším na Silverstone. Doufám znovu v dobrý výsledek, ale budeme muset počkat, abychom věděli, jak nám bude trať sedět. Chceme podat dobrý výkon a navázat na výkony z Rakouska," prohlásil Bottas.

V Silverstonu popadesáté

Velká cena Británie se pojede na okruhu v Silverstonu popadesáté. Jeden okruh měří 5 891 metrů a pojede se 52 kol. Celkem osm týmů má v Anglii své domácí továrny. Okruh se skládá z 18 zatáček a piloti mohou na jedné z rovinek, které tvoří celkem 46% celého okruhu, jet rychlostí až 320 kmh/h. Ze současného startovního pole byl na okruhu Silverstone nejúspěšnější Fernando Alonso, který zde vyhrál v roce 2006 a 2011. Kimi Räikkönen, Lewis Hamilton, Sebastian Vettel a Nico Rosberg vyhráli Velkou cenu Británie jednou.

Reklama