Hlavní obsah

Ženy jsou lepší v kuchyni, rýpl si Pérez do kolegyně Wolffové. Ta ho poté bránila

Silverstone

Menší pozdvižení vyvolalo ve světě formule 1 prohlášení mexického jezdce Sergia Péreze na adresu své nové kolegyně Susie Wolffové. Někteří brali jeho slova o tom, že ženy jsou lepší v kuchyni než v kokpitu vozu, jako sexistické narážky, sama pilotka to ale přešla s úsměvem.

Foto: Francois Lenoir, Reuters

Susie Wolffová.

Článek

Wolffová v pátek v kokpitu williamsu absolvovala trénink před Velkou cenou Británie a stala se první ženou v Grand Prix po 22 letech. Pérez ji v rozhovoru ocenil jako skvělou pilotku, nicméně neodpustil si poznámku, že by nechtěl být poražen ženskou kolegyní. Navíc dodal, že ženy jsou asi přece jen lepší v kuchyni.

Výroky pilota týmu Force India začaly cirkulovat na sociálních sítích a Pérez se následně omlouval. "Nechtěl jsem nikoho urazit. Ani na chvilku jsem nemluvil špatně o Susie. Naopak, mám s ní velmi dobrý vztah a obdivuju ji," uvedl Mexičan.

Zkušená pilotka Wolffová, jež je manželkou šéfa sportovního oddělení Mercedesu Totta Wolfa, svého kolegu spíše bránila. "Viděla jsem některé jeho komentáře, když jsem včera připravovala v kuchyni večeři. Prosím, nechte ho vydechnout, bylo to naprosto vytržené z kontextu. Stejně, moje rodina by vám potvrdila, že řídím mnohem lépe než vařím," dodala jednatřicetiletá Skotka.

Reklama

Související témata: