Hlavní obsah

V Německu vládnou mercedesy, Wolffová málem předčila Péreze

Aktualizováno

Brit Lewis Hamilton a domácí Nico Rosberg si připsali po vítězství v dnešních trénincích před Velkou cenou Německa formule 1. V odpoledních jízdách zajel Hamilton nejlepší čas dne a vedoucího muže seriálu porazil o 24 tisícin, dopoledne bylo pořadí týmových kolegů ze stále dominantního Mercedesu opačné.

Foto: Michael Probst, ČTK/AP

Německý pilot Nico Rosberg v tréninku na Velkou cenu Německa.

Článek

V prvním tréninku dostala opět příležitost poměřit se s muži pilotka Williamsu Sussie Wolffová, po technických potížích v Silverstonu tentokrát absolvovala kompletní program a mezi 22 účastníky zajela patnáctý čas. Náhradnice za Fina Valtteriho Bottase byla o 1,638 sekundy pomalejší než Rosberg a například jen o 171 tisícin prohrála s Mexičanem Sergiem Pérezem, který ji po debutu v Silverstonu popíchl poznámkou o tom, že ženy jsou lepší v kuchyni a že by nechtěl s ženou prohrát.

Porážku od Wolffové museli strávit například oba piloti Lotusu Romain Grosjean z Francie a Pastor Maldonado z Venezuely či rezervní jezdec Sauberu Giedo van der Garde z Nizozemska. Britská pilotka, jež se závodních víkendů účastní jako první žena po 22 letech, absolvovala celkem 22 kol, její týmový kolega Felipe Massa z Brazílie byl na 11. místě jen o 227 tisícin rychlejší.

"Jsem ráda, že jsem konečně mohla ukázat, že jsem dost rychlá," pochvalovala si jednatřicetiletá jezdkyně. "Samozřejmě bych chtěla jet i druhý volný trénink a pak i závod, to je logicky další krok. Musím tvrdě pracovat, abych se k té další fázi dostala. V tomhle roce to bude těžké, ale mám to na seznamu svých úkolů," řekla Wolffová.

Na suverenitě Mercedesu zatím nic nezměnila novinka v pravidlech, která zakazuje používání systému FRIC, spojení předních a zadních závěsů kol. Favorizovaným vozům se dnes nejvíce přiblížil Australan Daniel Ricciardo, který v red bullu zaostal za Hamiltonem o 102 tisícin. Čtvrtý Kimi Räikkönen z Finska ve ferrari už ztratil přes půl sekundy.

Trénink na Velkou cenu Německa, závod mistrovství světa vozů formule 1 v Hockenheimu:
První trénink:
1. Rosberg (Něm./Mercedes) 1:19,131
2. Hamilton (Brit./Mercedes) -0,065
3. Alonso (Šp./Ferrari) -0,292
4. Ricciardo (Austr./Red Bull) -0,566
5. Button (Brit./McLaren) -0,702
6. Vettel (Něm./Red Bull) -0,966
Druhý trénink:
1. Hamilton 1:18,341
2. Rosberg -0,024
3. Ricciardo -0,102
4. Räikkönen (Fin./Ferrari) -0,546
5. Magnussen (Dán./McLaren) -0,619
6. Massa (Braz./Williams) -0,683

Reklama

Související témata: