Hlavní obsah

Mladí potřebují zchladit hlavy, čertil se Massa po kolizi s Magnussenem

Praha

Podruhé v sezóně je vzteky rozpálený doběla. Pro Felipeho Massu skončila nedělní Velká cena Německa vozů formule 1 hned v první zatáčce, v níž ho smetl dánský pilot stáje McLaren Kevin Magnussen. Brazilcův williams se po nárazu otočil na záda, chvíli jel v reji jisker a poté se převrátil zpět na kola. Massa vystoupil z vozu nezraněný, ale pořádně naštvaný.

Foto: Petr David Josek, ČTK/AP

Pilot Williamsu Felipe Massa se hned v úvodu GP Německa ocitl hlavou dolů.

Článek
Fotogalerie

Podle Massy jsou totiž incidenty z Kanady, kde jej sestřelil Sergio Pérez, i Německa ovlivněné nevyzrálostí mladých jezdců. Ti by podle brazilského veterána měli umět lépe vyhodnotit situaci a ubrat plyn. „Není to poprvé, co byl (Magnussen) u havárie hned v první zatáčce. Tihle mladí tam často chtějí vyhrát celý závod," láteřil zkušený pilot.

Třiatřicetiletý závodník je přesvědčen, že současní mladí způsobují diametrálně víc nehod, než předchozí generace. „Upřímně, nepamatuji, že by dřív bylo tolik nehod tohoto typu. Nevzpomínám si, že bychom já, Kimi (Räikkönen) nebo Fernando (Alonso) byli jako mladí zapleteni do tolika incidentů. Neříkám, že ti, o nichž mluvím, do formule 1 nepatří. Jsou to všechno jezdci se supertalentem. Ale je prostě dobré vědět, že závod se nevyhrává v první zatáčce," poznamenal Massa.

Víc klidu i nadhledu, radí veterán

Diváci incident sledovali se zatajeným dechem, nehoda ale podle vítěze jedenácti Velkých cen nebyla nijak hrozivá. „Karambol určitě vypadal mnohem hrozivěji z vnějšího pohledu. Jsem v pohodě. Jen opravdu hodně zklamaný. Už podruhé mě poslal z tratě konkurenční vůz. Přitom jsem byl před ním, nechápu, proč nepřibrzdil," lamentoval Massa.

A pro dánského nováčka F1 měl jasný vzkaz. „Hoď se víc do klidu. Možná bude poučení z Hockenheimringu stačit. Věci je třeba brát víc s nadhledem," dodal v současnosti jediný brazilský pilot formule 1.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - kvalifikace na sprint zítra 09 : 30
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint