Hlavní obsah

Naděje sílí! Schumacher by se mohl ještě během léta vrátit domů

Praha

Další optimistická zpráva z okolí Michaela Schumachera. Sedminásobný mistr světa formule 1, který strávil po prosincové nehodě na lyžích dlouhé měsíce v kómatu na klinice v Grenoblu a nyní podstupuje intenzivní rehabilitaci v Lausanne, by se mohl ještě během léta přestěhovat a pokračovat v rekonvalescenci doma. Píše to alespoň švýcarský Sonntagblick s odvoláním na zdroje z Lausanne.

Foto: Profimedia.cz

Rezidence Michaela Schumachera a jeho rodiny leží v atraktivní lokalitě přímo na břehu Ženevského jezera.

Článek

Schumacher byl po vážném úrazu hlavy v Méribelu a dvou operacích hlavy a mozku od konce prosince čtyři týdny v umělém spánku, poté jej lékaři začali postupně probouzet. Do stavu umožňujícího převoz na specializovanou kliniku u Ženevského jezera se ale legenda F1 dostala až v polovině června.

Nedlouho poté prolomila Schumacherova manželka Corinna mnohaměsíční bariéru mlčení a prozradila, že se stav vítěze 91 Velkých cen lepší a dodala: "To nejhorší je za námi".

Sonntagblick nyní s odvoláním na zdroje blízké klinice přišel s tím, že by se Schumacher mohl ještě během léta vrátit do své luxusní rezidence v Glandu, která leží rovněž na břehu Ženevského jezera asi půlhodinu jízdy od Lausanne, a pokračovat v rehabilitaci tam.

Oficiálně nepotvrzenou informaci listu podpořil svým názorem doktor Mark Mader. „Rodinná péče je sice velice náročná, pro pacienty jako je Schumacher je to ale optimální řešení," uvedl šéf rehabilitační kliniky z Basileje.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Číny - kvalifikace na sprint Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint zítra 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace zítra 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace