Hlavní obsah

Hamilton se zlobí. Stáj ho žádala, aby pustil Rosberga před sebe

Pilot mercedesu Lewis Hamilton vybojoval na Velké ceně Maďarska formule jedna třetí místo za vítězným Danielem Ricciardem a druhým Fernandem Alonsem, přestože musel startovat z boxů. Během závodu byl ale podle svých slov šokován příkazy svého týmu, které odmítl uposlechnout.

Foto: Laszlo Balogh, Reuters

Brit Lewis Hamilton sice triumf z loňského roku v Maďarsku neobhájil, třetí místo poté, co musel startovat z boxové uličky, je však úspěchem.

Článek

Britského pilota, jenž figuruje v průběžném pořadí šampionátu na druhém místě za stájovým kolegou Nikem Rosbergem, žádalo vedení týmu, aby před sebe pustil právě Rosbrerga. Lídr průběžného pořadí přitom jel na jinou strategii než Hamilton. Němec měl naplánované tři výměny pneumatik, zatímco Brit jen dvě.

Rosberg sice ovládl sobotní kvalifikaci, ale v samotném závodě doplatil na výjezd safety caru, na němž naopak vydělal Hamilton, jemuž hned v úvodu  kvalifikace shořel motor a musel startovat z boxové uličky.

V závěru figuroval Rosberg na čtvrté příčce ale mimo dosah třetího Hamiltona, a ač mu zbývala ještě jedna výměna pneumatik, ze stáje přišel Britovi příkaz, aby týmového kolegu pustil před sebe.

Nebudu zpomalovat!

„Nebudu kvůli Nikovi zpomalovat. Když se dostane dostatečně blízko mě, může předjet," odmítl britský pilot režii vedení stáje. Rosberg pak kroužil osm kol za Hamiltonem, než zajel ke své poslední zastávce v boxech.

„Byl jsem velmi, velmi šokován tím, o co mě tým žádal. Nedostal se ke mně dostatečně blízko, aby mě mohl předjet. A já jsem nehodlal zpomalit, abych neztratil na Fernanda nebo Daniela. Bylo to hodně divné," kroutil hlavou  mistr světa z roku 2008.

„Kdybych ho pustil před sebe, porazil by mě. Zároveň bych také na Nika ztratil body. Byl jsem ve stejném závodě jako on. Jenom proto, že měl o jednu zastávku v boxech více než já, neznamená to, že nebyl ve stejném závodě," zlobil se Hamilton, jenž se v průběžném pořadí přiblížil vedoucímu Rosbergovi na rozdíl jedenácti bodů.

Reklama

Související témata: