Hlavní obsah

Doba ledová dovede Hamiltona s Rosbergem až na práh bolesti, avizuje Wurz

Praha

Rosberg, nebo Hamilton? Víc adeptů na titul mistra světa letos vzhledem k dominanci Mercedesu ve formuli 1 není. Souboj mezi Lewisem Hamiltonem a Nicem Rosbergem je stále tvrdší. Mercedes použil v Maďarsku týmovou režii a požádal Hamiltona, aby před sebe pustil svého týmového kolegu. Brit však rozkaz neuposlechl a stáhl ztrátu na svého stájového kolegu na 11 bodů v celkovém pořadí.

Foto: Laszlo Balogh, Reuters

Brit Lewis Hamilton sice triumf z loňského roku v Maďarsku neobhájil, třetí místo poté, co musel startovat z boxové uličky, je však úspěchem.

Článek

Expert ORF a aktuální pilot Toyoty ve vytrvalostních závodech Alexander Wurz rozebírá situaci v Mercedesu během měsíční letní přestávky.

Německý tým jasně dominuje aktuální sezóně, diváci se však mohou bavit aspoň rivalitou mezi stájovými kolegy. Velkou cenu Maďarska mohli lépe vnímat i díky rádiové komunikací mezi stájí a piloty.

„Takové příkazy přes vysílačku, jaké jsme slyšeli v Maďarsku, to je pro nás fanoušky a televizních diváky jako reality show. Dostává se k nám všechno, ale musíme si uvědomit, že nevíme o všem až do posledních detailů. Při pohledu zvenku je však jasné, že piloti jedou naplno. V tomto tématu se bude pokračovat a myslím si, že se to vyhrotí," očekává Wurz.

Jejich auto by chtěli mít všichni ostatní

„Souboj o titul nám přinese ještě mnoho bitev a to nejen na trati. Pro sport je to skvělé. Fronta je rozdělena na Lewise a Nica, je to jejich doba ledová. Převaha Mercedesu je plně pod kontrolou stáje. Mají nejrychlejší auto, vozidlo, které by chtěli mít všichni ostatní závodníci," poukazuje bývalý rakouský pilot formule 1.

Otázkou je, zda Mercedes udrží své jezdce na uzdě. „Doposud bylo o nich zveřejněno všechno. Z hlediska sportovního ducha věřím, že to tak i zůstane. Pro mě je logické i to, že oba piloti to potáhnou až do situace, která bude atakovat jejich práh bolesti," myslí si Wurz.

Hamilton: S Nicem před sebou nic neskrýváme

Bratrovražedný boj je vzhledem k současnému rozložení sil v šampionátu nevyhnutelný.

„Víceméně je to nezbytné, protože máme stejný monopost, takže i naše šance jsou podobné, což přirozeně znamená, že boj je těsný. Nico měl méně technických problémů, ale přesto jsme byli vždy blízko sebe, což se přeneslo i do šampionátu. Je to velmi pozitivní," nechal se v Maďarsku slyšet Hamilton.

Média samozřejmě pasou po pikantních titulcích. Pro jezdce je někdy těžké, aby jim nezavdali příčinu.

„Občas přemýšlím dvakrát, než něco řeknu, ale ne vždy. Někdy jen otevřu ústa a vyprávím, co si myslím. A pak se dostanu do potíží... S Nicem před sebou nic neskrýváme. Oba chceme každého porazit a děláme pro to všechno. Je to naše práce," konstatoval Hamilton.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - kvalifikace na sprint dnes 09 : 30
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint