Hlavní obsah

Podezřelý ze skandální krádeže Schumacherovy zdravotní dokumentace se oběsil

Curych

Skandální krádež zdravotní dokumentace těžce zraněného bývalého pilota Michaela Schumachera vyústila v tragédii. Muž podezřelý ze spáchání zločinu byl podle agentury AFP nalezen oběšený v curyšské cele. Švýcarské úřady jméno muže, jehož zatkla v úterý, nezveřejnila.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Pilot formule 1 Michael Schumacher

Článek

Podezřelý pracoval jako manažer švýcarské letecké záchranné služby Rega. Policie nemá zatím žádné indicie, že by mohlo jít o vraždu.

Pachatel odcizil dokumentaci legendárního závodníka letos v červnu a podle francouzského listu Le Dauphine Libere ji nabízel médiím ve Francii, Anglii, Německu a Švýcarsku za 60 tisíc švýcarských franků, cca 1,35 miliónu korun.

„Je to nechutné a šokující. Prodejce tvrdil, že se jedná o lékařské záznamy Michaela Schumachera. My nemůžeme posoudit, zda jsou pravé, ale fakt je, že byly ukraden," potvrdila tehdy krádež manažerka německého pilota Sabine Kehmová.

Schumacher byl po prosincovém vážném úrazu hlavy v Méribelu při lyžování a dvou operacích hlavy a mozku od konce prosince čtyři týdny v umělém spánku, poté jej lékaři začali postupně probouzet. Do stavu umožňujícího převoz na specializovanou kliniku u Ženevského jezera se egenda F1 dostala až v polovině června.

Reklama