Hlavní obsah

Buttona léčil v přestávce F1 triatlon

Manila

Britský pilot týmu McLaren Jenson Button ukořistil v letošním ročníku mistrovství světa formule 1 jediné stupně vítězů, v průběžném pořadí šampionátu figuruje bývalý šampión až na nelichotivé osmé pozici.

Foto: Profimedia.cz

Britský pilot formule 1 Jenson Button

Článek

Náladu si však čtyřiatřicetiletý borec řádně spravil v triatlonovém závodě Ironman na Filipínách, kde skončil ve své věkové kategorii na druhém místě.

Seriál formule 1 má momentálně přestávku až do 24. srpna, a tak si Button po posledním závodě v Maďarsku, kde bral pouhý jeden bod, vyrazil protáhnout tělo do filipínského Cebu.

„Dlouho jsem se vyrovnával se zdejším podnebím. Vlhkost byla osmdesát sedm procent a pokaždé, když jsem vyšel ven, moje tělo bylo v šoku," uvedl na Twitteru před závodem, který se skládá z plavání (1,9 km), jízdy na kole (90 km) a běhu (21,1 km).

Na startu bylo celkem 1675 účastníků a Button skončil v absolutním pořadí na neuvěřitelném jedenáctém místě, ve své věkové kategorii byl druhý.

„Byl to fantastický víkend a já jsem šťastný z druhého místa," uvedl Button na Twitteru.

Nešlo o první Buttonův start při podobném závodě. Ironmana si vyzkoušel jednou v roce 2013, v roce 2012 dokonce zvládl v seriálu dva starty.

Reklama

Související témata: