Hlavní obsah

FANTASY: Svatyně rychlosti bude sledovat souboj Mercedesů! Dojede si Hamilton pro vítězství?

fantasy

Velká cena Belgie F1 nám ukázala, že tím jediným, kdo může Mercedesy připravit o Pohár konstruktérů, jsou sami jezdci tohoto týmu. Jejich vzájemné souboje navíc můžou jednoho z nich stát titul mistra světa. Dle slov stáje je incident z Belgie zapomenut a oba piloti se výhradně soustředí na svůj výkon v Itálii. Až samotný závod nám však ukáže, jestli tomu tak skutečně je.

Kapitánem týmu jsme zvolili Lewisa Hamiltona.

Článek

Nico Rosberg zvýšil svůj odstup v čele šampionátu na 29 bodů. Lewis Hamilton tak musí zabrat, aby náskok stáhl, a my věříme, že se mu to podaří už v Itálii. Na rychlé trati v Monze by si mohl dojet pro vítězství, stejně jako se mu to povedlo v roce 2012. Na své druhé místo z Belgie bude určitě chtít navázat Nico Rosberg a není sporu o tom, že oba jezdci Mercedesu, kteří jsou v letošní sezoně nezastavitelní, patří k hlavním favoritům závodu. Na Rosberga nám ale už nezbyly finanční prostředky.

Potvrdí Ricciardo vzrůstající formu?

Pokud někdo dokáže letošní suverény potrápit, je to Daniel Ricciardo, který zatím velmi výrazně zastínil svého týmového kolegu Sebastiana Vettela. Australský jezdec navíc vyhrál poslední dva podniky velkých cen a na stupně vítězů bude chtít zatočit i v Monze.

Na domácí trase se budou chtít předvést před svými fanoušky jezdci Ferrari, které by měl pohánět nejen motor monopostu, ale právě i divácká kulisa. Z dvojice jezdců Ferrari je v lepší formě Alonso, my přesto dáváme přednost Räikkönenovi.

Zajímavosti Velké ceny Itálie

Autodromo Nazionale di Monza je nejrychlejším okruhem sezóny, na kterém se jezdí od roku 1923. Okruh se nachází v královském parku v Monze. Závod je znám i díky bouřlivé atmosféře fanoušků, kteří podporují stáj Ferrari. Okruh je vypsán na 53 kol a jezdci dohromady najedou 307 km. Nejvíce vítězství si připsal Michael Schumacher a stáj Ferrari si na domácí trati dojela pro 18 vítězství.

Reklama

Související témata: