Hlavní obsah

Okázalá ignorace, piloti Mercedesu pro sebe neexistují. Přijdou sankce, nebo facky?

Praha/Monza

Znesváření piloti Mercedesu Lewis Hamilton a Nico Rosberg si vyložili klid zbraní, který jim na naordinovalo vedení týmu, po svém. Okázale se totiž ignorují, nezavadí o sebe ani pohledem. Prostě jako by ten druhý neexistoval. „Chceme od nich korektní vzájemné chování na trati. Nemůžeme jim ale nařídit, jak se k sobě mají chovat mimo trať. To jejich vzájemné ignorování ale bije do očí a nedělá týmu dobrou reklamu," lamentoval po víkendové Velké ceně Itálie v Monze šéf motorsportu automobilky Mercedes-Benz Toto Wolff.

Foto: Max Rossi, Reuters

Lewis Hamilton (vlevo) zdraví diváky po vítězství v Monze. Nico Rosberg radost svého týmového parťáka nesdílel.

Článek

"Zřejmě si budeme muset znovu sednout a hlavně oni si to musejí srovnat v hlavách a své chování upravit, aby nedělali týmu ostudu," konstatoval Wolff.

Vyhraje týmová disciplína, nebo se něco stane?

Po dva týdny starém incidentu v GP Belgie, kde Rosberg při vzájemné kolizi vyřadil Hamiltona ze závodu, vedení firmy oběma pohrozilo, že sáhne k tvrdým sankcím. „Pokud by se nechovali podle zásad společnosti, mohlo by dojít i k výměně jezdecké dvojice," řekl Wolff před GP Itálie. A dodal, že se to týká obou, tedy ani Němec Rosberg nemá v tomto ohledu žádnou protekci.

Média si z obou jezdců už dělají legraci. Dokonce žertovala, že Rosberg Hamiltonovi v Monze schválně uhnul, aby odčinil svůj průšvih ze Spa. Ani on, ani Hamilton se k situaci ale nevyjadřují. „Double je cenným úspěchem týmu, přibližuje Mercedes k titulu. Boj o titul mistra světa mezi jezdci je ale otevřený. Zbývá šest závodů a stát se může cokoliv. Pokud by se toto umístění opakovalo, získal bych titul," spočítal si v neděli Hamilton. Momentálně ztrácí 22 bodů, rozdíl mezi prvním a druhým místem v závodě dělá sedm bodů.

„Podstatný je úspěch týmu, na ten se všichni zaměřujeme. Věřím, že dokážu sezónu dotáhnout k titulu," pravil chladně Nico Rosberg, aniž by reagoval na cokoli, co by se týkalo jeho týmového kolegy. Experti spekulují, zda oba soky udrží na uzdě disciplína v týmu, nebo s blížícím se závěrem sezóny převládnou vášně a „něco se stane." Historie F1 situací, kdy mezi týmovými kolegy došlo i na facky, pamatuje několik.

Budou Lewis Hamilton a Nico Rosberg týmoví kolegové i v příští sezóně?
ano
15,3 %
ne
84,7 %
Celkem hlasovalo 13138 čtenářů.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Číny - kvalifikace na sprint Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint zítra 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace zítra 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace