Hlavní obsah

Hamilton se zastal Rosberga: Bučení fanoušků je trapné!

Praha

Vyhrál, přesto ale Lewis Hamilton opouštěl v Monze pódium pro nejlepší jezdce Velké ceny Itálie s nepříjemným pocitem. Důvodem bylo bučení italských fanoušků na jeho stájového kolegu Nika Rosberga, který dojel druhý. A přestože vztah obou pilotů Mercedesu není dvakrát vřelý, podle Hamiltona si německý závodník takové reakce fanoušků nezaslouží.

Foto: Max Rossi, Reuters

Lewis Hamilton (vlevo) zdraví diváky po vítězství v Monze. Nico Rosberg radost svého týmového parťáka nesdílel.

Článek

Rosberg si vyslechl nevoli fanoušků už před dvěma týdny v Belgii, kde po vzájemné kolizi vyřadil Hamiltona ze závodu. A přestože v Monze dojel druhý za britským jezdcem, diváci pod pódiem na něj bučeli zase. Což nakonec nesl nelibě i Hamilton a místo náležité oslavy šestého vítězství v sezóně se v něm mísily divné pocity.

„Nebyla to úplně příjemná situace. Stál jsem tam nahoře a cítil se trapně, když na Nika bučeli. Tohle obecně do sportu nepatří, ani na fotbal. Myslím, že po skončení zápolení by se k sobě měli lidé chovat hezky. Tak to alespoň cítím," uvedl mistr světa z roku 2008.

V Monze se přitom stal terčem nelibého bučení i sám Hamilton. „Tady dav hodně ovládají emoce a většina diváků fandí Ferrari. Před lety jsem to zažil i já, že se na mě bučelo. A je pro mě velkou poctou, že letos jsem od fanoušků Ferrari cítil podporu a uznání," poznamenal vítěz třiadvaceti Velkých cen.

Rosberg sám chování fandů nekomentoval. „Není to nic příjemného, ale co můžu dělat. Doufám, že fanoušci s postupem času odpustí a zapomenou. Bylo by to skvělé. Za incident v Belgii jsem se omluvil a víc s tím nenadělám," podotkl lídr šampionátu.

Reklama

Související témata: