Hlavní obsah

Po 254 dnech doma! Schumacher byl propuštěn z kliniky v Lausanne

Praha/Lausanne
Aktualizováno

Další posun v léčbě Michaela Schumachera! Legendární pilot formule 1 byl v úterý propuštěn ze specializované rehabilitační kliniky v Lausanne a bude v další rekonvalescenci po vážném zranění hlavy a mozku, které si způsobil při lyžování před loňským Silvestrem, pokračovat ve svém sídle v Glandu na břehu Ženevského jezera. Zprávu zveřejnila manažerka sedminásobného mistra světa Sabine Kehmová.

Foto: Caren Firouz, Reuters

Bývalý pilot formule 1 Michael Schumacher bude pokračovat v rehabilitaci po vážném zranění hlavy v domácích podmínkách.

Článek

Schumacher byl do domácího ošetřování propuštěn přesně po 254 dnech strávených nejprve na neurochirurgickém oddělení kliniky v Grenoblu a posléze v Lausanne.

"Odteď bude Michaelova rehabilitace pokračovat doma. S ohledem na závažnost zranění udělal v posledních týdnech a měsících pokroky, má před sebou ale stále dlouhou a těžkou cestu. Rádi bychom vyjádřili naši vděčnost celému týmu kliniky v Lausanne za jejich svědomitou a odpovědnou práci," uvedla Kehmová v prohlášení pro média.

Otazníky zůstaly

Schumacher utrpěl vážný úraz 29. prosince loňského roku na sjezdovce ve francouzském Méribelu, kde vjel na neupravený úsek sjezdovky a narazil hlavou do skály. I když měl přilbu, těžkým zraněním hlavy a mozku se nevyhnul a lékaři v Grenoblu, kam byl převezen, jej museli dvakrát operovat.

Po zákrocích byl vítěz 91 Velkých cen udržován čtyři týdny v umělém spánku, na konci ledna jej lékaři začali postupně probouzet. V dubnu Kehmová informovala, že 45letá legenda F1 místy nabývá vědomí, do stavu umožňujícího převoz na specializovanou kliniku u Ženevského jezera se ale Schumi dostal až v polovině června, což vyvolalo celou řadu spekulací o vážnosti následků zranění. "To nejhorší je za námi," vyslala do světa nadějný vzkaz jeho manželka Corinna po transportu do Lausanne.

Nejasnosti, jaké jsou Schumacherovy vyhlídky na uzdravení po těžkém úraze a dlouhém pobytu v kómatu, nicméně přetrvávají. Ani po propuštění z Lausanne totiž Kehmová žádné podrobnosti nezveřejnila. "Opět prosíme o respekt k soukromí Michaelovy rodiny a nevytváření spekulací ohledně Michaelova zdravotního stavu," uvedla v prohlášení.

Reklama

Související témata: