Hlavní obsah

Prosby o soukromí nezabraly. Schumacherovo sídlo musí střežit policie

Praha/Gland

Respektujte naše soukromí! Jediné přání, které rodina vážně zraněného Michaela Schumachera vyslala k veřejnosti, zůstalo nevyslyšeno. Sídlo Schumacherových ve švýcarském Glandu na břehu Ženevského jezera se po převozu sedminásobného šampióna formule 1 do domácího ošetřování ocitlo v obležení novinářů a televizních štábů. A tak honosnou rezidenci nakonec začala hlídat policie.

Foto: Profimedia.cz

Sídlo Schumacherových ve švýcarském Glandu na břehu Ženevského jezera.

Článek

Dav senzacechtivých žurnalistů začal obléhat luxusní sídlo bezprostředně poté, co Schumacherova manažerka Sabine Kehmová v pondělí oznámila, že legendárního závodníka propustili z rehabilitační kliniky v Lausanne a další proces rekonvalescence bude probíhat v domácím prostředí v Glandu. Připojená prosba o respekt k soukromí celé rodiny evidentně nezabrala.

Na situaci ale bezprostředně zareagovala policie v Glandu, která kolem domu rychle zjednala pořádek. Podle německého Bildu muži zákona okolí domu vyklidili a dokonce přerušili snahu nejmenovaného ruského štábu o live stream se záběry domu. „Chceme, aby klid v domě nebyl rušen," uvedla policejní mluvčí.

Servis zajišťuje patnáctičlenný tým

Schumacher utrpěl vážná poranění hlavy a mozku 29. prosince při lyžování v Savojských Alpách, po dvou operacích byl čtyři týdny v umělém spánku. Na klinice v Grenoblu posléze setrval až do poloviny června a následně byl převezen na specializovanou rehabilitační kliniku v Lausanne. V pondělí byl propuštěn do domácího ošetřování po celkem 254 dnech strávených v nemocnici.

Jeho manželka Corinna mezitím nechala upravit rodinné sídlo pro specifické potřeby náročné rehabilitace. Spekuluje se, že potřebná výstavba spolkla až 340 miliónů korun. Odborníci se nicméně shodují, že domácí prostředí může mít při rekonvalescenci podobných případů významně pozitivní efekt.

O německou motoristickou legendu se má přímo v domě starat v nepřetržitém režimu asi patnáctičlenný tým lékařů, zdravotnického personálu a fyzioterapeutů. Podle Bildu na rehabilitaci mj. podílí  i Kai Schnapka, který se Schumacherem spolupracoval ještě v době závodníkovy aktivní kariéry a od poloviny června je výhradně pro něj opět k dispozici.

Reklama

Související témata: