Hlavní obsah

Dokud cítím, že lovím, honička pokračuje, libuje si Hamilton

Singapur

Tak konečně, mnul si Lewis Hamilton ruce. Až dosud byl smolařem stáje Mercedes, která letos jede v mistrovství světa vozů formule 1 svou vlastní ligu, hlavně on. V neděli se v Singapuru role vyměnily. Jeho rival Nico Rosberg kvůli technickým problémům do cíle čtrnáctého závodu šampionátu nedojel. Brit toho využil dokonale. Velkou cenu vyhrál a o tři body Němce předstihl v čele průběžného pořadí.

Foto: Stefano Rellandini, Reuters

Lewis Hamilton se zase může potutelně usmívat...

Článek
Fotogalerie

Bitva o titul mistra světa mu připomíná honičku. A po triumfu v nočním závodě na okruhu Marina Bay má Lewis Hamilton nad kolegou Rosbergem mírně navrch.

„Plánoval jsem, že bych tady mohl získat dalších sedm bodů k dobru. A najednou jsem jich získal 25. Stále se cítím, jako kdybych lovil. Cítím, jak se honím a to je dobrý pocit. Je to hra, která je o honičce. Nemyslím na to, že vedu šampionát. Stále zbývá ještě pět závodů a chci pokračovat v tom, co jsem dělal během posledních dvou velkých cen, chci útočit," řekl Hamilton pro Sky Sports.

Samozřejmě hned připomněl, že v porovnání s kolegou měl už smůly víc než dost. „Na problémy se spolehlivostí je to 5:2 a na nedokončené závody 3:2."

Pro Rosberga začal závod smolně. Nefungoval mu volant, odstartoval z boxů a po poruše ze závodu brzy odstoupil, což Hamiltonovi pochopitelně vyhovovalo.

„Uvědomil jsem si v první zatáčce, že Nico není za mnou, ale pak jsem viděl, že je stále na roštu. Celý můj přístup se změnil. Myslel jsem jen na to, abych auto dovedl až do cíle, chtěl jsem se prostě postarat o své dítě," básnil britský závodník, který navzdory problémům s pneumatikami zvítězil před oběma piloty Red Bullu Sebastianem Vettelem a Danielem Ricciardem.

Kdo bude mistrem světa F1 pro rok 2014?
Lewis Hamilton
66,8 %
Nico Rosberg
30 %
Jiný pilot
3,2 %
Celkem hlasovalo 3396 čtenářů.

Reklama

Související témata: